Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

250 Fidan Toprakla buluştu

Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün organizasyonun da, 45 denetimli serbestlik yükümlüsü ve Ceza infaz kurumundan 20 hükümlü Erzincan’da oluşturulan Adalet hatıra ormanına fidan dikimi yaptılar.

Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün

Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün organizasyonun da, 45 denetimli serbestlik yükümlüsü ve Ceza infaz kurumundan 20 hükümlü Erzincan’da oluşturulan Adalet hatıra ormanına fidan dikimi yaptılar.

Erzincan Esentepe mevkisin de oluşturulan Adalet Hatıra ormanı fidan dikimi etkinliğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Adli Yargı Adalet komisyonu başkanı Ümit Şahin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, Orman İşletme müdürü Tekin Işık, 45 denetimli serbestlik yükümlüsü, Ceza infaz kurumundan 20 hükümlü katıldı..

45 denetimli serbestlik yükümlüsü ve Ceza infaz kurumundan 20 hükümlünün katıldığı ve 250 ağacın dikimi yanı sıra 600 Ağacın bakımının yapıldığı programda konuşan Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, “Tarım Orman bakanlığı ile ortaklaşa düzenlene protokol kapsamın da 81 ilde ağaçlandırmaya katkı sağlamak amacıyla Adalet Hatıra Ormanı oluşturuluyor. Burada Esentepe mevkisin de 10 Bin metre kare alanda 600 adet fidan toprakla buluşturulacak. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan çalışmalar kapsamında 2 Bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Işık, Dilen tüm fidanların bakımı itina ile yapılıyor dedi.

Orman haftasını kutladıklarını belirten Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, “Ormanlar bizim için çok kıymetli, Ormanlar bulunduğu alanlara çok büyük değerler katıyor ve daha keyifli yaşam alanları oluşturuyor. Bunun bu değerlerin farkında olarak ağaçlandırma işlerine önem verdiklerini belirten Çiçek, Bu zamana kadar 2 Bin 500 Ağaç dikimi yaptıklarını ve bunların bakımını takip ettiklerini belirtti.

Oluşturulan Hatıra ormanının Hayırlı olmasını temenni eden Adli Yargı Adalet komisyonu başkanı Ümit Şahin, “Emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.

Son Olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasında; Bugün bahar bayramı, Tüm İslam âleminin bayramı olan Nevruzu kutluyorum dedi. Konuşmasının devamında Vali Arslantaş, Erzincan Ordu caddesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Nevruz ile ilgili etkinlikler yaptıklarını belirterek, DAWN Sendromlu çocuklar ile de farkındalık oluşturduk dedi.

Vali Arslantaş, Burada Denetimli Serbestlik Büromuz ile orman işletme müdürlüğümüzün ortaklaşa yaptıkları bir faaliyette bir aradayız. Hükümlü olmaktan Yükümlü olmaya geçen bir şekilde ceza evine düşmüş vatandaşlarımızın, cezalarının bir kısmını tamamlayıp denetimli serbestlik kapsamında toplum yararına yapmış oldukları bir faaliyet. Geçen yıl yine burada ağaçlarımızı dikmiştik. Burada hem dikilen ağaçları kontrol edeceğiz hem de Baharın gelmesi ile yeni 250 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler