Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

45. Uluslararası Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları Şenliği coşkulu başladı

Kemaliye, 21-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 45. Uluslararası Erzincan Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor.

Kemaliye, 21-23 Haziran tarihleri

Bu yıl şenlikler kapsamında 3. Kemaliye İpek Yolu Ultra Trail Festival’de düzenlenecek. Bu kapsamda altı adet ultra maraton, yarı maraton koşuları ve hiking aktivitesi düzenlenecek. Türkiye’nin en uzun soluklu, içerik olarak en zengin, katılım olarak en popüler, biri birinden enerjik, aktif, farklı disiplinlerdeki etkinliklerle dolu

45’nci Uluslararası Erzincan Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği, Kemaliye’nin eşsiz doğası, bu doğada yapılabilen onlarca sporu ve kültürel çekiciliğini sergileyen Şenlikler, Erzincan Valiliğinin himayelerinde, Kemaliye Belediyesinin ev sahipliğinde, Kemaliye Kaymakamlığının destekleri ve Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı ( KEMAV) öncülüğünde yapılıyor.

Kemaliye Belediyesinin önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program folklor gösterileri ile devam etti. Ardından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Rize valisi İhsan Selim Baydaş, Ulaştırma eski Bakanı Hasan Basri Aktan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İlçe kaymakamı İlhan Kayatürk, ilçe belediye başkanı Erdem Atmaca, KEMAV başkanı Dr. M. Ferudun Çelikmen ve davetliler katıldı.

Bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan KEMAV başkanı Dr. M. Ferudun Çelikmen; Sürekli ve sürdürülebilir turizme yönelik bu şenliğimizin bu yılda birçok yeniliği var. Bu yıl en büyük kazanımımız mahsur kalanlar dağ geçidi, patikalar, yollar ve 6 çeşit koşular var bunun içerisinde maratonda var. 200’e yakın sporcu koşacak. Buradan Sırat on Fırat köprümüz sadece Kemaliye ilçemizin değil Türkiye’nin projesi. Bu projemize sahip çıkılması ve destek istiyorum” dedi.

Ardından Kemaliye Belediye başkanı Erdem Atmaca, Kemaliye kaymakamı İlhan Kayatürk, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Mustafa Sarıgül ve Süleyman Karaman, Ulaştırma eski Bakanı Hasan Basri Aktan kısa birer hayırlı olsun konuşması yaptılar. Ardından konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; 21-23 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikler kapsamında, sergi açılışı, trekking, atölye çalışmaları, kano gösterileri, söyleşiler, koro ve folklor gösterisi, Via Ferrata tırmanışı gibi pek çok etkinlik düzenlenecek” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı ve son başbakan Binali Yıldırım; Bayramın hemen sonrasında güzel ilçemizde, Eğin’de gerçekleştirilen bu doğa ve su sporları şenlikleri aslında bir marka oldu. KEMAV vakfının önderliğinde. Erzincan Valiliği, belediyemiz, kaymakamlığımız ve diğer kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen bu festival münasebetiyle güzel ilçemiz Kemaliye’de daha fazla canlılık oluyor. Daha fazla vatan gerek yurt içinden, gerek yurt içinden o güzel ilçemizi görme, tanıma fırsatı oluyor.

YOL OLMAYAN YERDE HAYATTA OLMAZ, MEDENİYET DE OLMAZ

Coğrafya zor, biliyorsunuz. Dağlar var. Vaatlerim, vadiler var. Baraj Var. Ama bizim bir anlayışımız var. Zor olan hemen yapılır. İmkansız biraz zaman alır. Onun için kırk iki kilometre toplam tüneli olan Karadeniz’i, Akdeniz’e bağlayan bu koridoru yapmaya karar verdik. Büyük bir proje. Parasal değeri yüz tane sırat on Fırat’tan fazla. Sadece bu tünelle Dolayısıyla yol olmayan yerde hayatta olmaz, medeniyet de olmaz. Mazisi olmayanın atisi de olmaz. İşte bu şehir bu Erzincan’ın İlçelerinden bir ilçe değil sadece. Aynı zamanda burada kültür farklı bu tarihin izlerini en fazla yansıtan bir ilçemiz. Ve harika bir doğası var. Doğanın getirdiği mücadeleci insanı var. İnsanları da hem yurt içinde hem yurt dışında büyük başarılara imza attı. Her yerde göğsümüzü Kabartan hizmetlere imza atmış değerleriniz var. Şemsettin Günaltay’dan başlayan Ali Coşkun’a uzanan Hasan Basri Aktan’ a daha adını sayamadığım birçok büyüğümüz, kardeşimiz bu topraklarda yetişmiş ve memlekete büyük işler başarmışlar. Hepsinden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum. Elbette yapılanlar önemlidir. Ama yapılanlar çikolata gibidir. Yenilir, yutulur, unutulur, yenisi beklenir. Şimdi yolları bir tarafa koyduk. Diğer hizmetleri aldık kenara koyduk. Şimdi gündemimizde sırat On Fırat. İnşallah bunu da halledeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı ve son başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve protokol üyelerince bir dizi açılış gerçekleştirildi.