Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

70 yaşında hasta oğlu ve torunları için fırında çalışıyor

Erzincan Merkezde bir fırında tandır ekmeği pişiren 70 yaşındaki Can Paşa Polat hasta oğlu ile torunlarına bakmak için çalıştığını eli ayağı tutuncaya kadarda kadar da çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Erzincan Merkezde bir fırında

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun sabah 03,30 saatlerinde bir fırında tandır ekmeği pişiren 70 yaşındaki Can Paşa Polat ile olan diyalogunu sosyal medya hesabından paylaşınca gündem olan yaşlı anneye Sabah Gazetesi muhabiri ulaştı.

AKŞAMLARI YEMEKLERİNİ YAPAR DOLABA KOYARIM

24 yıldır aynı fırında çalıştığını söyleyen Polat; 3 kızım 1 oğlum var. Her gün sabah 3,30 da fırına geliyorum. Günlük 800 ile 1000 adet arası tandır ekmeği pişiriyorum. Oğlum hasta çalışamıyor. Eşi evi terk edip gidince torunlarım ve oğluma ben bakmaya başladım. Akşamları yemeklerini yapar dolaba koyarım. Sabahları da babası ısıtarak yedirir. Oğlum iş yapamadığı için sürekli evde zaten. 7 yıldır tedavi görüyor. Bende oğlum ve torunlarım için çalışıyorum. Malulen emekli olamadığı için sigortasını da ben yatırıyorum.

Bir sahan Valimiz geldi. Benimle sohbet etti bende sıkıntılarını valimize söyledim. İnşallah yardımcı olacak. Oğlumun emekli olmasını istedim. Oğlum emekli olursa bende bu çileden azda olsa kurtulurum. Günü birlik çalışmak için geldiğini fakat 24 yıldır çalışmaya devam ettiğini söyleyen 70 yaşındaki Can Paşa Polat; Valim hem oğlumun hastalığı hem de torunlarımın eğitim ihtiyaçları için destek olacak. Valimden Allah Razı olsun” dedi.

70 YAŞINA RAĞMEN YORULMAK BİLMEYEN AZİMLİ BİR ANADOLU KADINI

Her gün belirli saatlerde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirten Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Fırında çalışan 70 yaşındaki teyzemizle karşılaştık. Her gün saat 3,30 da fırına geliyormuş ve 24 yıldır da çalışıyormuş. Babadan yoksun torunlarını şefkatle himaye eden bir babaanne, eşi olmayan kızına babalık yapan merhametli bir anne. Yetmiş yaşına rağmen yorulmak bilmeyen azimli bir Anadolu kadını, Can Paşa Polat annemiz. Allah var etsin. Bizlerde Erzincan Valiliği olarak yapmamız gerekeni yapacağız” dedi.

Haberler