Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“8-24 Ağustos Erzincan Tanıtım Günleri” programlarının hazırlıkları sürüyor

24 – 31 Ağustos 2024 tarihlerinde Erzincan’da yapılacak olan “8-24 Ağustos Erzincan Tanıtım Günleri” programı öncesinde Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, düzenlenecek olan programlar ile ilgili toplantı yapıldı.

24 - 31 Ağustos

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında AFAD toplantı salonunda yapılan toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, ilçe ve Belde Belediye Başkanları, birim amirleri ile STK temsilcileri katıldı.

ERZİNCAN CAZİP ŞEHİR OLACAK

Toplantıda konuşma yapan Vali Aydoğdu, “Erzincan’ı cazip bir hale getirebilmek için aslında Erzincan’da bir haftalık bir böyle şenlik yapsak sekiz ilçemiz var. Her gün bir ilçemizin tanıtımı olsa ve bizim İstanbul’da, İzmir’de, Kocaeli’ de, Bursa’da, Ankara’da olan hemşerilerimizi buraya davet etsek. Böyle bir şenlik havası içerisinde herkese bir konser düzenlesek, bir etkinlik yapsak gibi bir fikir ortaya çıktı. Ve bizim bütün arkadaşlarımız da bununla ilgili güzel bir çalışma yaptılar. Evet, öncelikle bu çalışmayı size sunmak ve varsa sizin de görüşlerinizi almak için burada toplandık. Geçmiş yıllardaki uygulamaların aksine, Erzincan Tanıtım Günleri programının İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde değil, Erzincan’da gerçekleştireceğiz inşallah” dedi.

HER BİR GÜN, ERZİNCAN’IN 8 İLÇESİNDEN BİRİNİN TANITIMINA AYRILACAK

Toplantıda yapılacak olan etkinlikleri paylaşan Vali Yardımcısı Yusuf İzci; Tanıtım günleri, 24-31 Ağustos tarihleri arasında 8 gün boyunca sürecek ve Erzincan’ın şehir merkezinde Dörtyol Meydanı, Belediye Başkanlığı önü, Saat Kulesi alanı ve eski Belediye Binası arkasındaki farklı mekanlarda gerçekleşecek etkinliklerle dolu olacak. Her bir gün, Erzincan’ın 8 ilçesinden birinin tanıtımına ayrılacak; ilçeler kendi stantlarında gastronomi, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek kendilerini tanıtacaklar. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlikler arasında, Erzurum’da gerçekleşecek Kültür Yolu Festivali kapsamında konser verecek sanatçıların programına göre belirlenecek olan takvim doğrultusunda katılımıyla düzenlenecek. Programlarımızda yerel sanatçılarımızda sahne alacak. 8 gün boyunca sürecek etkinliklerde İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kardeşlik Korosu, farklı meslek gruplarından insanların katılımıyla konser verecek. “Aşıklar Atışması” programı, Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenecek oyunlar, açık hava sinema etkinlikleri ve el sanatları sergileri de sergilenecek.

Etkinlik boyunca Gençlik Spor İl Müdürlüğünce farklı yaş grupları için basketbol, off-road, motokros, rafting, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri gibi spor etkinlikleri de düzenlenecek.

Haberler