Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8/24 Kemah İlçe tanıtım günlerine yoğun ilgi

Erzincan Valiliği himayelerinde ilki bu yıl düzenlenen 8/24Erzincan tanıtım günleri başladı. Her gün bir ilçenin tanıtıldığı etkinliklerde Kemah ilçesi tanıtım standı kuruldu.

Erzincan Valiliği himayelerinde ilki

Her gün bir ilçenin tanıtımının yapıldığı 8/24Erzincan tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında Dört yol Cumhuriyet Meydan’ında kurulan Kemah ilçe tanıtım günleri standına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf izci, Kemah Kaymakamı Ökkeş Sefa Türkoğlu, Kemah Belediye Başkanı Cevdet Bayram, İl Kültür Müdürü Oğuzhan Kılıç, ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık ve Erzincan Kemahlılar Derneği başkanı Mahmut Cantekin kurulan stantları gezerek bilgi aldılar.

Burada kısa bir konuşma yapan Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci; Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda bu yıl Erzincan’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. 8/24 Erzincan Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında burada her gün bir ilçemiz tanıtımını yapacak. Bugün Kemah ilçemiz tanıtımını yapıyor. Açılan stantlarda yöresel giysilerinden kültürlerine, yöresel ürünlerinden, halk oyunlarına kadar kendilerine has tanıtımlarını yapıyorlar. Kemah İlçemiz tarihi ile bilinen bir ilçemiz, Kemah Tuzu çok ünlü. Tulum peyniri, cevizinin meşhurluğu ile tanınır. Vatandaşların ilgisi ayrıca bizleri mutlu ediyor” dedi.

Standı gezen ve Erzincanlı olduğunu söyleyen Demet Soylu Tekbıyık; Erzincan Valiliğimiz çok güzel bir etkinlik düzenlemiş. Stantları gezdim, ilçeye ait Kemah Tuz aldım. Yöresel kıyafetlerini gördüm. Turizme yönelik Kemah Kalesi ve Melikşah türbesi ile ilgili bilgi aldım. Kemah ilk ziyaret edeceğim yerlerden olacak. Valimiz çok aktif, böyle bir tanıtım etkinliği düzenlediği için şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haberler