Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8/24 Üzümlü İlçe tanıtım günlerine yoğun ilgi

24-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Erzincan Tanıtım Günlerinin son gününde Erzincan’ın Üzümlü ilçesi tanıtıldı.

24-31 Ağustos 2024 tarihleri

8/24 Erzincan Tanıtım günlerinin son gününde Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında kurulan Üzümlü ilçe tanıtım günleri standına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Üzümlü ’ye ait yöresel tatların, halk oyunlarının, el sanatlarının, yöresel kıyafetlerin ve Üzümlü ‘nün tescilli ürünü Cimin Üzümü stantlarda yerini aldı.

Stantlara olan ilginin büyük olmasından dolayı memnun olduğunu belirten Üzümlü ilçe belediye başkanı Lütfü Yakut emek verenlere teşekkür etti.

Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut Üzümlü Tanıtım günlerine vatandaşın ilgisinin yoğun olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya çok teşekkür etmek istiyorum. 8 gün boyunca hem ilçelerimize birer gün verildi hem de Erzincan’ımızın kendi değerleri tanıtıldı. Ben bu organizasyonda ki himaye ve desteklerinden dolayı valimiz Hamza Aydoğdu’ya teşekkür ediyorum. Bugün malumunuz son gün kapanış gününde de Üzümlü ilçemizin günü. Bizde burada hem kendi yöresel kıyafetlerimizi hem de yöresel ürünlerimizi kendi kültürümüzü tanıtma adına bizim açımızdan da bir fırsat oldu. Biz de bugün onları sergiliyoruz. En başta yöresel kıyafetlerle ilgili standımız var, sonrasında Cimin ’in meşhur tandır ketesi standımız var, Üzümlü ‘nün yöresel lezzetleri ve Ahıska Türklerinin lezzetlerini sergilediğimiz lezzetlerimiz var. Ayrıca Üzümlü ‘nün yerelde yetişen sebzelerini ve onlardan elde edilen ürünlerimizi sergilediğimiz bölüm var” dedi.

Haberler