Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de sporcu beslenmesi paneli düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi koordinesinde sporcuların beslenme düzeni hakkında kapsamlı bir panel düzenledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi,

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre merkezinde “Sporcu Beslenmesi Paneli” adıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Hatay spor A Takımı Diyetisyeni Uzman Diyetisyen Müge Özyurt ve Uzman Diyetisyen ve sporcu diyetisyeni olan Orçun Kürüm sunumlarıyla katıldı.

Programın açılışında konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, Beslenme günlük yaşam aktivitelerinden biri olduğunu ve yaşamın her döneminde her alanında değerlendirilmesi ve planlanmasının önemli olduğunu belirtti. Dekan Özer konuşmasının devamında; “Beslenme ve diyetetik programı ile spor bilimleri programı yanı sıra hepimize doğrudan ya da dolaylı dokunacak. Bugün burada sporcu beslenmesi paneline ev sahipliği yapıyoruz. Panelin gerçekleşmesinde emeği geçen düzenleme kurulu üyeleri Doç. Dr. Sevil Karahan Yılmaz, Dr. Öğretim üyesi Büşra Başpınar ve öğrencilerimize, Her zaman yanımızda olan ve destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’ e ve sağlık Kültür Daire başkanlığımıza teşekkür ederim” dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevil Karahan Yılmaz beslenmenin insan sağlığını etkileyen çevre faktörlerinin başında geldiğini söyledi. Yılmaz konuşmasının devamında; özel durumlarda beslenme bireylerin özel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak, besin eksikliklerini önlemek sağlıklarını optimize etmek ve belirli sağlık koşullarını yönetmek için beslenme stratejilerinin uygulanmasını içerir. Sporcu beslenmesi üzerinde durulması gereken beslenmenin özel durumlarından biridir. Sporcu başarısında genetik yatkınlıklar kadar düzenli antrenman, motivasyon ve yapılan spora en uygun beslenme modelinin seçilmesi önemlidir. Antrenman programıyla beraber uygulanan doğru beslenme programları sporcunun da yakınlığı ve atletik performansını geliştirmesine yardım eder. Sporcu beslenmesinde 2 önemli hedef bulunmaktadır. Bunlar sporcunun genel sağlığını korumak ve sporcunu performansını artırmaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Hatay spor A Takımı Diyetisyeni Uzman Diyetisyen Müge Özyurt ve Uzman Diyetisyen ve sporcu diyetisyeni olan Orçun Kürüm sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program sonunda Hatay spor A Takımı Diyetisyeni Uzman Diyetisyen Müge Özyurt ve Uzman Diyetisyen ve sporcu diyetisyeni olan Orçun Kürüm’ e Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer tarafından günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Haberler