Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da şehitlerin isimleri ölümsüzleştirildi

Vatan vazife uğrunda aziz milletin geleceği bayraklaşan, vatan için şahadete koşan şehitlerin isimlerinin ölümsüzleştirilmesi amaçlı Erzincan İl Jandarma Komutanlığı sorumluluğunda bulunan 18 lojman ve binaya şehitlerin isimleri verildi.

Vatan vazife uğrunda aziz

Erzincan İl Jandarma komutanlığında düzenlenen programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Cem Kamil Sağcan, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları Ömer Özbay, Mehmet Emre Canpolat, Rumeysa Sena Kurt, İl Jandarma komutanı j. Kd. Albay Veysel Yanık, kurum müdürleri ile şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Jandarma komutanı j. Kd. Albay Veysel Yanık; İl Jandarma Komutanlığınca her fırsatta şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde şehit yakınlarımızın abideleşen metanetlerine şahit oluyoruz. Bu şahitliğimiz ile birlikte şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması hususunu bir borç bildik. Şehitlerimizin şahadetlerini normal bir ölüm gibi görmemekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan valisi Hamza Aydoğdu; “Şehitlerimizin isimlerini kalplerimizde yaşattığımız gibi kurumlarımızın isimlerinde de yaşatıyoruz. Biz ne yaparsak yapalım, al bayrağın altında bizi korumak için hiç tereddüt etmeden canlarını veren kahramanlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Tarih boyunca gittiği her yere kültür götüren, medeniyet götüren, iyilik götüren, güzellik götüren necip Türk milletinin kahraman evlatları inşallah ebediyete kadar isimleriyle bu binalarda ve gönüllerimizde yaşayacaklar. Tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle ve duayla yad ediyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Aziz şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirecek bu güzel düşünceden dolayı İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Veysel Yanık’a ve Jandarma Teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okunan Kur’an tilavetinin ardından, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve kent protokolü, isimleri ve şahadetleri okunan şehitlerin ailelerine şilt takdiminde bulundular.

Haberler