Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Vali Yardımcılığına atanan Rümeysa Sena Kurt göreve başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle Erzincan’a atanan Rümeysa Sena Kurt görevine başladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki

Geçtiğimiz dönemde Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle 302 mülki idare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcıları ve kaymakamların atamaları yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararı ile Bilecik Yenipazar Kaymakamı olarak görev yapan Rümeysa Sena Kurt Erzincan Vali Yardımcılığına atandı.

RÜMEYSA SENA KURT

1994 yılında Düzce’de doğan Rümeysa Sena Kurt, yurdun çeşitli yerlerinde İlköğretim eğitimine devam etti ve İstanbul’da İlköğretimi birincilikle bitirdi. Akabinde İstanbul Beşiktaş’ta aldığı lise eğitimini ikincilikle tamamladı. Ardından lisans eğitimini aldığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde üçüncülük derecesiyle mezun oldu ve sonrasında aynı fakültede “Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Dönemi’nde Kaza Yönetiminin İdari Yapısı ve Yargısal Fonksiyonu” adlı tez çalışmasını yaparak tezli yüksek lisans programını başarıyla tamamladı ve ilgili eser Üniversite tarafından kitap olarak yayımlandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda araştırma görevliliği ve Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim Adaylığı mesleklerinde çalıştıktan sonra 2017 yılında gerçekleştirilen Kaymakamlık sınavlarını birincilikle kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Düzce Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Rümeysa Sena Kurt, Düzce İl stajının ardından, Kaymakam Refikliği stajını Sakarya’nın Geyve ilçesinde ve Mülkiye Teftiş stajını Sakarya İlinde gerçekleştirdi. Yalova’nın Termal ilçesi ve Düzce’nin Çilimli ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Akabinde İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yabancı dil kursunu bitirdi ve yurtdışı eğitimini Londra’da, INTO City University of London’da tamamladı. 2020-2022 tarihleri arasında Eskişehir/İnönü Kaymakamı, 2022-2024 tarihleri arasında Bilecik/Yenipazar Kaymakamı olarak görev yapan Rümeysa Sena Kurt, 2 Temmuz 2024 tarih ve 32590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2024/187 sayılı atama kararı ile Erzincan Vali Yardımcılığına atandı. Halen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Kamu Hukuku Doktora eğitimine devam eden Rümeysa Sena Kurt, iyi derecede İngilizce bilmektedir

Haberler