Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yatırımları Sıraladılar

Erzincan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan’da devam eden ve yeni başlayacak olan yatırımlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundular.

Erzincan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret

Erzincan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan’da devam eden ve yeni başlayacak olan yatırımlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundular.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan’da yürütülen çalışmaların son durumları hakkında ortak bir basın açıklaması yaptılar.  Erzincan Milletvekilleri konu başlıkları halinde Seçim, Turistik Doğu Ekspresi, Sera, Uluköy Projesi, Ergan Dağı, Hastane, OSB, Üniversite” konularında açıklamalarda bulundular.

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamalarında; “ 31 Mart Yerel Seçimlerini Erzincan için geride bıraktık. Erzincanlı hemşerilerimiz tercihini sandıkta söyledi. Erzincan’da Cumhur ittifakı zarar görmedi. Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Bekir Aksun, Erzincan Belediye Başkanı olarak seçildi. Biz Erzincan Milletvekilleri olarak Erzincan için varız. Erzincan’ın yararına olan her projenin her adımın takipçisi ve destekçisiyiz. Erzincan için hayırlı olsun. Projelerin verilen sözlerin takipçisi olacağız.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ’NİN İLK SEFERİ 29 MAYIS’TA

Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi, 29 Mayıs’ta saat 20.00’da Ankara’dan Kars’a olacağını söyledi. İstanbul’dan kalkan Doğu Ekspresi’ne yoğun talepten dolayı vatandaşlar bilet bulamıyor. Doğu Ekspresi’ni turizm değil ulaşım amaçlı kullanmak isteyen vatandaşlar ise yer bulamıyordu.

Dünya’nın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi’ne yolcu talebi her geçen gün artıyor. Erzincan Doğu Ekspresi’nin en güzel rotasını oluşturuyor diyebiliriz. Öyle ki Turizm Bakanımız valimiz ve Erzincan sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız tren gezisi sonucunda böyle bir trenin olmasının yararı tartışıldı ve önerildi. Bu tren gezisinin videosu milyonlar tarafından izlendi. Turistik Doğu Ekspresi’nin hizmete girmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öncülüğünde seyahat ilerleyen zamanlarda bir paket halinde vatandaşa sunulacak. Turizm treni seyahat amaçlı olmadığı için durduğu istasyonda 2.5-3 saat duracak. Konaklayacağı yerler olacak. İnşallah bu geniş kapsamlı proje ile Erzincan daha çok tanınan bir yer olacak. Başta Sayın Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere Sayın Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan’a, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a, Sayın Valimiz Ali Arslantaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

HIZLI TREN SENEYE SİVAS’TA

Biliyorsunuz uzun zamandır çalışmaları süren hızlı tren projesi ilerliyor. Ülkenin ekonomik dengesi biraz yavaşlamaya da sebep olsa bu projede ilerliyor. Hızlı tren hattının seneye Sivas etabının tamamlanması bekleniyor. Daha sonra Erzincan etabı da tamamlanacak. Erzincan’ı turizmde gözde bir şehir yapacağız.

YAP SAT SERACILIK

Erzincan’da kent konseyinde ortaya çıkan görüşlerle bu şehrin tarım ve hayvancılıkla büyük oranda kalkınacağı noktasında görüş birliği elde ettik.  Buradan yola çıkarak devlet destekli hazır yap sat seracılık modelini tarım bakanlığına taşıdık. Bu proje ve özellikle Erzincan’ın buna uygunluğu çok beğenildi. Bulunduğu alanda bu yatırımları yapmak için çok uygun. Gönül isterdi ki Türkiye’den Erzincan’dan bir iş adamı bu projeye sahip çıksın. Ama bu konuda buradan talep alamadık. Azerbaycanlı bir kardeşimiz bu işe talip oldu. Gerekli görüşmeleri yaptık. Kendisi projede etkin rol oynayarak Yap Sat Seracılığı Erzincan’da yapacak.

SÜT ENTEGRE TESİSİ

Organize Sanayi Bölgesinde Kızılay Erzincan markası adı altında açılacak olan günlük 20 ton beyaz peynir, 20 ton kaşar peyniri, 5 ton tereyağı, süt, yoğurt gibi diğer süt ürünlerini mamul hale getirilebileceği süt işleme tesisini kurmak için sayılı günler kaldı. Gerekli çalışmalar son hız devam ediyor.

ULUKÖY’E 100 ADET SERA

Uluköylüler sebzecilikte çok iyi durumda. Uluköy köyde Erzincan Valimizin de katılımıyla çiftçilerle toplantı yaptık. Sera kurmak isteyen çiftçilere yüzde 50 devlet destekli hibe yüzde 50 si çifçi katkılı olmak üzere kişi başı 2 bin metrekare toplam 100 adet sera yapılacak. Tarım İl Müdürlüğünden ilgili arkadaşlar daha önce belli talepleri aldılar. Şimdi işi faaliyete geçirme zamanı inşallah. Bu yıl bu köyde 100 sera kurulumu yapılacak.

Sera kurmaya başlandığında yüzde 50’sini devlet, kalan yüzde 50’sini üretici karşılayacak. Kalan yüzde 50’yi karşılama imkânı olmayan üreticimiz için de Ziraat Bankası’nın bir kredi imkânı oluştu. Özellikle sera yapacak vatandaşlarımız için 2 yıl ödemesiz toplam 7 yılda, yüzde 8 faizle kredi imkânı sunuluyor. Erzincan’ımıza hayırlı olsun.

ERGAN DAĞI’NA İKİ OTEL

Yılların hayali olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın gayretleriyle hayata geçen Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi vatandaşlarımız ve il dışından yoğun talep görmeye başladı. Siz basın mensuplarının gayretleriyle de bu sezon baya reklamı oldu.

Dağda ihtiyaç haline gelen otel için Erzincan Valiliği ve Erzincan İl Özel İdaresi tarafından bir çalışma yapılacak. Ancak biz yetmez dedik ve Hilton otelin Erzincan işletmecisi nin de bir hotel yapması için görüşmeler sürüyor

DÖRTYOL HASTANESİ DEVAM EDİYOR

Başta biraz problemlerin yaşandığı devlet hastanesi projemizde bir aksama yok. Müteahhittin geçmiş işleri gayet başarılı. Eli de çabuk ve titiz. İnşallah hızla hastanemiz tamamlanacak. Araştırma hastanesi ek binamızda malumunuz tamamlanmak üzere. Erzincan’ın sağlıkta dönüşümü en modern halde tamamlanmış olacak.

ÜNİVERSİTE’DEN ŞEHRİN GELİŞİMİNE ATAK

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitemizde şüphesiz şehrin gelişimine en büyük katkıyı sağlayacak bir kurumdur. Bu yüzden üniversitenin gelişimi için elimizden gelenin en iyisini yaparken diğer yandan da şehrin gelişimi için de üniversitemiz rol alacak Üniversitemiz tüm ilçelerde merkezde çalışmalar yapacak. Gördüğü eksiklikleri rapor edecek. OSB de yeni işyerleri açılması için valiliğimizle birlikte her türlü çalışmaları sürdürüyoruz. Yeni tekstil fabrikaları fiber kablo maden işleme gibi. Hep birlikte Erzincan’ı daha güzel nasıl geliştirebiliriz diye çalışmaya devam ediyoruz. Erzincan’ın büyük fırsatları var. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Erzincanlı hemşehrilerimize, tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyor, hayırlı Hayırlı Ramazanlar diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler