Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİVA SEN Başkan vekili Ateş Oldu

DİVA SEN 5.olağan genel kurul toplantısı sonucu yeni yönetim kurulu belirlendi. Güven tazeleyen Başkan Mustafa Çopursuz, yeniden genel başkan olurken Başkanvekili ise Mehmet Ateş oldu.

DİVA SEN 5.olağan genel

DİVA-SEN Genel Merkezi Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Genel kurulda DİVA SEN Genel Sekreteri Erzincan temsilcisi Mehmet Ateş, Başkanvekili oldu. Yeni Yönetim 4 yıl süre ile hizmet verecek.

DİVA SEN 5.olağan genel kurul toplantısı sonucu yeni yönetim kurulu belirlendi. Güven tazeleyen Başkan Mustafa Çopursuz, yeniden genel başkan olurken Başkanvekili ise Mehmet Ateş oldu.

Erzincan’da basın mensuplarına bir açıklama yapan Ateş; “Sizlerle zaman zaman paylaşıyoruz. 2015 yılında DİVA SEN genel merkezinde genel yönetime seçildik. 4 yıl içerisinde sendikamız ile ilgili çalışmaları beraberce takip ettik. Bu süreç içerisinde zaman zaman yaptığımız işlerle ilgili sizlerle istişarede bulunduk. Yapacaklarımızı yapmak istediklerimizi sizlerle paylaştık. DİVA SEN Diyanet İşleri başkanlığımız içerisinde kurulmuş 20 Sendikanın içerisinde şu anda sıralama olarak da sayısal çoğunluk itibariyle de 3 sırada bir sendikamız. Genel merkezimiz Maltepe’de Genel Başkanımız Mustafa Çopursuz ile beraber yine Allah nasip etti bundan 2 gün önce yani 27 Nisan 28 Nisan genel kurulu yaptık. Orada da tekrar yeni bir yönetim oluşturuldu. Genel Sekreter olarak devam ettiğim görevimi bu yeni yönetimin de genel başkan vekili olarak devam edeceğiz inşallah.

Bir 4 yıl daha sizlerle beraber olacağız diyen Ateş,  DİVA SEN bir ayrıcalıktır. DİVA SEN bir hizmet sendikasıdır. DİVA SEN ’e geldiğimiz günden beri bizim dediğimiz sizlerle paylaştığımız bir şeyler vardı. Biz makamla şereflenen değil makamı şereflendiren olacağız dedik. Arkadaşlarımızın hizmetinde emrinde olacağız dedik. Bunun örnekleri de vardır. Türkiye genelinde gelen dönüşümleri gelen katkıları arkadaşlarımıza geri döndürerek 24 hatta 25. Trabzon’da açtık. İzmir’de yeni bir sendika misafirhanemiz oldu. Erzincan’da geldiğimiz 25 Nisan 2015 yılında Erzincan’da biz misafir hanemizi açtık devam ediyor. Binlerce arkadaşımız hem Ankara’da hem Erzincan’da gelen sizlerden arkadaşlar da zaman zaman gelip bizimle orada misafir oluyorlar. Ankara’da 2 tane anlaşmalı otelimiz var. Gelen arkadaşlarımız oldu ayarlıyoruz.

Sendikacılığın ruhuna uygun olan arkadaşlarımızın haklarını savunmak için genel başkanımız birçok konularda avukatımız da var. Hakları savunurlar geri döndürülen ceza alıp cezaları geri iade edilen görevden alınıp göreve döndürülen arkadaşlarımız var. Bunun örnekleri var. Genel başkanımız toplantıda bunu arz ettiler. Sendikacılıksa biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Sendikanın duruşunu gerçekten sendikacılığı nasıl yapılması gerektiği için bir mücadele veriyoruz. Bu İnşallah oturacaktır. Yani Türkiye’de sendikacılık genel anlamda oturmuş değil. Hele memur sendikaları istediğimiz statüde istediğimiz özellikte değiller. Ama inşallah bu bir örnektir bir çalışmadır. Bizler bunun gayreti içerisinde olacağız. Gelecekte anlaşılacağız. Belki bugün sayısal çoğunluğumuz yok ama gelecekte DİVA-SEN özellikle DİVA-SEN anlaşılacak bir baksan bir ayrıcalıktır.

DİVA SEN bir hizmet sendikasıdır. Onun için de biz burada bu hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. İnşallah bu 4 yıl içerisinde de bize verilen bu görevi layıkıyla yapmak için mücadele edeceğiz. Arkadaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, problemlerini çözmek için gayret edeceğiz. Abdürrahim Karakoç’un bir ifadesi var biz onunla bitirmek istiyorum. Hem de Türkiye’de kadar olumsuzluklar kadar sıkıntılar varken. Çocuk istismarından tutun diğer birçok konuda, ahlaki çöküntüden tutun işte sosyal yapıdaki bozuklara varıncaya kadar bize büyük görevler düşüyor. Özellikle Diyanet camiasının bu konuda aktif görev alması gerekiyor. Çocuk istismarından birçok zavallı insanın mağdur olduğunu görüyoruz. Gözlemliyoruz. Biz görevimizi layıkıyla yaparsak, biz hakikaten bu meseleye Peygamberi bir anlayışla devam edersek neleri başaracağımıza biliyoruz. Ama şu var verilen görevlerden kaçarsak sıkıntı bu. Abdürrahim Karakoç beyefendi Ne diyor ‘insan kaçarsa itler saldırır emmi dik duran insan iti yıldır emmi. Hele bir de yiğitçe karşısında dur da gör. İtlerde sahibi de çıldırır emmi” bizi bu konuda yine destekliyorsunuz.

Desteklediğiniz için buraya bize gelip katkı sağladığını için öncelikle sizi basın mensubu arkadaşlarıma ve gerçekten Türkiye’mizin ihtiyacı olduğu şu günlerde bu sıkıntıların aşılması için devletimize milletimize gerçekten büyük görevler düşüyor. Çünkü Türk milleti dünyanın umudu.. İslam âleminin umudu.. Bu konuda gayretli bir çalışma içinde olacağız. İnşallah siz de bu konu bize destek olursunuz” dedi.

Haberler