Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bingöl Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı” gerçeğini aratmadı

Bingöl’de beklenen olası 7 ve üzerindeki depremler için Erzincan’ında bulunduğu çevre illerin de katılımıyla Bingöl Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı dün gece 00.15 itibariyle başladı.

Bingöl'de beklenen olası 7

Bingöl’de beklenen olası 7 ve üzerindeki depremler için çevre illerin de desteğiyle bölgesel tatbikat gece yarısı 00.15 itibariyle Bingöl Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı yapıldı.

Erzincan’da 23 çalışma gurubunda görevli 149 personel ve 15 araçla birlikte, Bingöl Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatının provası yapıldı. Erzincan’da gerçekleştirilen prova gerçeğini aratmazken, tatbikata Bingöl’e çevre iller Tunceli, Erzurum, Elazığ, Muş, Diyarbakır’da da yapıldı.

Bingöl’de senaryo gereği merkez üssü Karlıova ilçesinde 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) bir duyuru yapılarak, acil durum uyarılarına karşı vatandaşların korku ve paniğe kapılmamaları istendi. Gece saat 00.15’i gösterdiğinde ise tatbikata Start verildi. Senaryoya göre Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem Bingöl başta olmak üzere çevre iller olan Erzincan, Tunceli, Erzurum, Elazığ, Muş, Diyarbakır ile birlikte toplamda 7 ili etkiledi.

Saat 00.15’te senaryo gereği meydana gelen depremin ardından Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat’da Erzincan AFAD Müdürlüğünde kurulan İl Afet Koordinasyon Merkezine gelerek, merkez ve ilçelerdeki saha taraması hakkında ilgili birimlerden bilgi aldı.

Çağlayan yolu üzerindeki AFAD Lojistik Depo alanında oluşturulan sahada AFAD, UMKE, ACAR, 112, itfaiye, emniyet, jandarma, STK ve diğer meslek gruplarından personellerin katılımlarıyla gerçekleşen tatbikat provası tam not aldı.

Haberler