Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılın İlk Kermesini Düzenlediler

Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri ve velileri tarafından kermes düzenlendi.

Erzincan Türkiye Odalar ve

Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri ve velileri tarafından kermes düzenlendi.

Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen kermes programı öncesi açıklama yapan Okul müdürü Uğur Mutlu, 2013 yılında açılan ve proje okulu olduktan her yıl geleneksel olarak kermes düzenliyoruz dedi.

Mutlu açıklamasında; Biz 3 yıldır okulumuzda kermesi geleneksel hale getirdik. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları ürünleri burada sergileyecekler ve Erzincan’daki tüm kurum amirlerine davetiye bastırdık verdik aynı zamanda kendi velilerimize, velilerimizin çevrelerine kermese katılmalarını söyledik davet ettik. Buradaki amacımız gayemiz buradan elde edilen gelirin okul aile birliği olarak okul müdürü olarak Okulumuzun birtakım ihtiyaçlarını karşılamak bunu yaparken de öğrencilerin sosyal sorumluluk  sahibi olmasını sağlamak. Bir şeyler üretmelerini bir şeyler yapmalarını ve bunları nasıl satacağını nasıl paraya çevireceğim sağlamak. Öğrenciler ürünleri bizzat kendileri hazırladı. Hayata hazır olsunlar bizim en önemli kültürümüz olan misafirperverliği öğrenecekler insanları ikram etme öğrenecekler bunu yapmaya çalıştık. Öğrencilerimiz de gerçekten çok güzel yiyecekler ürünler yapmışlar ikram edeceğiz ve hedefinize ulaştığınızda inanıyorum” dedi.

Açılışa katılan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise yaptığı açıklama da; “2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının ilk kermesini TOBB Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde gerçekleştiriyoruz. Yapılan kermeslerde asıl amacı veli öğretmen ve öğrenci buluşmalarını sağlamak, kermeste yapılan yiyeceklerin katılımcılara ikram edilmesi ve elde edilecek olan gelirin okul ihtiyaçlarında kullanılması. Sadece kendi okullarında yapılan kermeslere değil ayrı okullarda ki kermeslere de gidilerek okullar arasında ki dayanışmayı sağlama açışından çok önemli. Bizler il milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarda yapılan kermeslere katılarak birliktelik sağlamaya çalışıyoruz. Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu çok güzel bir çalışma yapmış. Burada okul aile birliği ve okul idaresinin yapmış olduğu bu güzel etkinliğe çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

Daha sonra okul öğrencileri ve velilerinin hazırlamış oldukları yiyecekler katılımcılara belirli bir ücret karşılığında ikram edildi.

Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen kermes programına Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan İl Müdürü Yahya Tekin, Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler