Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksun Mazbatasını Alarak Göreve Başladı

31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi hareket partisinden Erzincan Belediye Başkanı seçilen Bekir Aksun 03.04.2019 tarihi itibariyle mazbatasını alarak görevine başladı.

31 Mart Pazar günü

31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi hareket partisinden Erzincan Belediye Başkanı seçilen Bekir Aksun 03.04.2019 tarihi itibariyle mazbatasını alarak görevine başladı. 

31 Mart 2019 mahalli idareler genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı olan Bekir Aksun, Erzincan’da almış olduğu 32 bin 036 oy ile belediye başkanı seçildi.

Erzincan Belediye Başkanlığına seçilen Aksun Yüksek Seçim Kurulundan almış olduğu mazbatasının ardından Belediye Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreni sonrasında resmen Erzincan Belediye Başkanı olarak görevinin başına geçti. 

Bekir Aksun’u Belediye Başkanlığı önünde bekleyen belediye personeli ve vatandaşlar karşıladı. Belediye başkanı Cemalettin Başsoy ve yönetimi ise başkanlık makam odası önünde Bekir Aksun’u karşıladı. İkilinin görüşmesinin ardından makama geçildi. Makamda Bekir Aksun konuşmasında birlik beraberlik mesajı verdi; “Cemalettin Başsoy beyefendiden görevin devrini almak için buradayız. Biz seçim kampanyamıza başladığımızda iki kardeşin yarışı olarak ifade ettik. Biz hamd olsun Cumhur İttifakının oy oranını Erzincan’da yüzde 75 olarak her iki kardeş belirledi. Ve Türkiye geneli yüzde 52 olmasına rağmen Erzincan’ımızda bu iki arkadaşınız yüzde 75 ‘i yakaladı. Ben kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Şuana kadar yapmış olduğu hizmetlerden ve seçim kampanyasında nezaketinden taviz vermedi, o konuda da kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizim kendilerine kapımız açık başımızın tacı şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Cemalettin Başsoy ise konuşmasında her alanda Bekir Aksun’a destek vereceğini ifade etti. Başsoy; “30 Mart 2014 tarihinde bizleri göreve getirip 5 yıl yetki veren ve bu şehre güzel hizmetler yapmamızı sağlayan tüm hemşerilerimize ve değerli kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum. Şehrimize elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar birçok projeye imza attık.  Bu projelerin hepsi bu güzel şehrin geleceği için, gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmanın amacının dışında bir şey değildir. Tabi yarım kalan projelerimiz var. Bu projeler içinde kardeşim Bekir Aksu’nun her zaman yanında olacağım ve desteğimiz sonuna kadar devam edecek. Bir Türkiye genelimde ittifak olarak birçok ilde seçime girdik ve birçok ilde de oylarımızı yükselttik ama Erzincan’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy aldık hepinize teşekkür ediyorum. Biz bu şehrin gelişmesi, kalkınması büyümesi için taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya varız. Devlette devamlılık esastır. Devletin kurumları bakidir ama yöneticiler gelip geçicidir. Biz bu makamların gelip geçici olduğunu biliyoruz. Bekir Aksun kardeşim bugün itibari ile güzel şehrimizin Belediye başkanıdır.  Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra şu dakikadan sonra biz her zaman Bekir Aksun kardeşimizin hem bir kardeşi olarak hem parti olarak hem milletvekilleri olarak bu şehre çakılacak bir çivi için yanında olacağız. Kampanya dönemi geride kalmıştır artık bu şehri bir adım öne nasıl götürürüz diye çaba ve gayret içinde olmalıyız. Bekir Aksun kardeşimi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Bekir Aksun Cemalettin Başsoy’a Plaket ve bakır tabak hediye etti. Her ikili el ele dışarıya çıktı ve toplu fotoğraf çekildiler. Fotoğrafın ardından dışarıda bekleyenlere seslenen Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Cemalettin Başsoy birlik ve beraberlik mesajları verdi. 
 

Haber: Hasan Çakmak

Haberler