Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADEM'den Ailede Çocuk Eğitimi Söyleşisi

Kadın ve Demokrasi Derneği Erzincan Şubesi Kadınlara yönelik etkinlikler kapsamında Gazeteci yazar Hikmet Köksal’ı konuk etti. Programda ailede çocuk eğitimi konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kadın ve Demokrasi Derneği

Kadın ve Demokrasi Derneği Erzincan Şubesi Kadınlara yönelik etkinlikler kapsamında Gazeteci yazar Hikmet Köksal’ı konuk etti. Programda ailede çocuk eğitimi konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Erzincan Millet Kıraathanesinde Kadın ve Demokrasi Derneği Erzincan Şubesi tarafından Ailede çocuk eğitimi konulu söyleşi düzenlendi.

Gazeteci yazar Hikmet Köksal’ın konuk olarak katıldığı söyleşi programına Erzincan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zamir Bahadır, Kadın ve Demokrasi Derneği Erzincan Şubesi başkanı Büşra Eren, Kadem Erzincan Şubesi üyeleri ve davetliler katıldı.

Söyleşi öncesi açılış konuşmalarını yapan Kadın ve Demokrasi Derneği Erzincan Şubesi başkanı Büşra Eren; “Her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Kadın ve aile odaklı söyleşilerimizin bu haftaki konuğu Gazeteci yazar Hikmet Köksal. İnşallah hep birlikte hocamızın tecrübelerinden istifade edeceğiz.

Çocukluk döneminin gelişim açısından insan hayatının en önemli zaman dilimi olduğunu belirten Eren, Dinamik bir zaman dilimi olan bu süreçte, gençlik ve yetişkinlik döneminin dinî inanç, tutum ve davranışlarının temeli atılmaktadır. Bu dönemde çocuğun gelişiminde en önemli etken ailedir. Aile sadece çocuğun biyolojik, psikolojik, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamakla sorumlu olmayıp, onun inanma ihtiyacını da tatmin etmekle görevli olduğunu belirtti.  Kadın ve Demokrasi Derneği Erzincan Şubesi başkanı Eren,  Ailede çocuk konulu söyleşimiz ile sizleri baş başa bırakıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Gazeteci Yazar Hikmet Köksal yaşadığı bir anısını anlatarak başladığı söyleşisinde Ailede çocuk eğitimi konulu söyleşisini yaptı. Köksal söyleşisinde Çocuğun eğitimi doğumundan itibaren ailede başlar. Bazen anne-babalar çocuğumuz daha küçük bir şey anlamaz mantığıyla hareket ederler, zira eğitim sanıldığı gibi okulda değil beşikte başlar. Çocuk eğitimi sabır gerektiren zor bir iştir. Bilgi, emek, ilgi ve sevgi ister. Ailede yazılmayan kanun olarak nitelendirilen etik geçerlidir. Adap, ahlak, gelenek görenek, vatan, millet ve devlet sevgisi ailede öğrenilir” dedi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler