Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Gün 28 Şubat

7143 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırılan prim borçlarını süresi içerisinde ödemeyenler için son gün olan 28 Şubat

7143 sayılı yapılandırma kanunu

7143 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırılan prim borçlarını süresi içerisinde ödemeyenler için son gün olan 28 Şubat tarihi öncesinde Erzincan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bilgilendirme amaçlı el broşürleri dağıtılıyor.

Erzincan Sosyal Güvenlik Kurumu 7143 sayılı yapılandırma kapsamında yapılandırmasını yapan fakat ödemelerini aksatan vatandaşların kanunun vermiş olduğu avantajlardan faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2019 tarihine uzatılan prim borçlarını ödemeleri durumunda faydalanılacak avantajları tanıtan el broşürlerini dağıtıyor ve aynı zamanda vatandaşları bilgilendiriyorlar.

Erzincan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Orhan Uçar, 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırıldığı halde ödenmesi gereken tutarları süreci içinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenlerin, ihlale neden olan tutarları 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde kanundan yararlanmaya devam edeceklerini söyledi.

Uçar Açıklamasında; “7143 sayılı Kanun ile 2018 Mart ve önceki aylara ilişkin borçlarını yapılandıran paydaşlarımız, yapılandırmalarının bozulmasına sebep olan taksitlerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmaları devam edecektir.  Aralık   2018 ve Ocak 2019 aylarında ödenmesi gereken taksitlerin son ödeme süresi de 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatılmıştır” dedi.

GECİKME CEZASI VE GECİKME ZAMMI SİLİNİYOR

Ödemelerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar yapanların, 7143 sayılı Kanun’un getirdiği avantajlardan yararlanmaya devam edeceğini belirten Uçar, “Buna göre, işverenlerimiz ‘borcu yoktur’ belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden faydalanabilecekler. Genel Sağlık Sigortası kapsamında kurumumuza borcu bulunan sigortalılarımız da 2018 yılı Nisan ayı ve öncesine ait GSS borçlarını 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar gecikme cezası ve gecikme zammı olmadan ödeyebileceklerdir” diye konuştu.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler