Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kutsal Topraklara Uğurlandılar

Diyanet İşleri başkanlığı Erzincan İl Müftülüğü organizasyonunda 2019 yılı Umre ziyaretleri kapsamında Erzincan Terzi baba Camisinde düzenlenen program sonrasında Kutsal Topraklara uğurlandılar.

Diyanet İşleri başkanlığı Erzincan

Diyanet İşleri başkanlığı Erzincan İl Müftülüğü organizasyonunda 2019 yılı Umre ziyaretleri kapsamında Erzincan Terzi baba Camisinde düzenlenen program sonrasında Kutsal Topraklara uğurlandılar.

Erzincan Terzi Baba Camisinde Düzenlenen Program ilk olarak okunan Kur’an Tilaveti sonrasında İmam Hatipler tarafından okunan ilahi ve kasideler katılımcıların gönüllerini fetih etti.

Kur’an Tilaveti ve Okunan İlahilerden sonra Erzincan İl Müftüsü Mehmet emin Çetin tarafından umre ziyareti için Kutsal topraklara gidecek olan umreciler için hac ve Umre ziyareti üzerine sohbet etti. İl Müftüsü Çetin Gücü yetenler Farz olan Hac ibadetinin yanında Umre ziyaretinin de önemli olduğuna vurgu yaparak; “ Bugün İnşallah 2019 yılı Umre ziyaretleri kapsamında 193 umrecimizi kutsal topraklara uğurlayacağız dedi.

İl Müftüsü Çetin açıklamasında; “Özel Erzincan Yarıyıl tatili Umre turuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlarımız için Terzi baba camimizde uğurlama programı yaptık. İl müftülüğümüzün ve Din gönüllüsü hocalarımızın gayretleri ile düzenlediğimiz Erzincan’a özel Yarıyıl tatili Umre turu için Terzi baba camimizde öğlen namazını birlikte eda ettik. Kur’an Tilaveti ve İlahiler eşliğinde Umrecilerimizin hazırlıkları tamamlandı.

Kutsal topraklarda bizler içinde Dua ediniz diyen İl Müftüsü Çetin, Umre ziyaretinizi Allah Şimdiden Kabul eylesin. Hayırlısı ile gidiniz Hayırlısı ile geliniz dedi.

Umre ziyaretinde bulunacak olan vatandaşların bir çoğu ilk kez gitmenin verdiği heyecan ve mutluluğu yaşarken göz yaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. İkinci kez gidenler ise sanki ilk kez gidiyorlarmış gibi heyecanlı olduklarını ve Allah’ın herkese nasip etmesi temennisinde bulundular.

Kılınan Namaz sonrasında Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin tarafından yapılan Dua sonrasında tüm Umreciler Erzincan Hava Limanına kutsal topraklara gitmek üzere uğurlandılar.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler