Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHOP Aylık Toplantısı Yapıldı

Erzincan İmam Hatip Okulları Platformu(İHOP) aylık genel toplantısını Erzincan Gençlik Merkezinde AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ve Platform üyesi sivil Toplum Kuruluşları başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Erzincan İmam Hatip Okulları

Erzincan İmam Hatip Okulları Platformu(İHOP) aylık genel toplantısını Erzincan Gençlik Merkezinde AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ve Platform üyesi sivil Toplum Kuruluşları başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Erzincan İmam Hatip Okulları Platformu(İHOP) aylık genel toplantısını yaptı. Erzincan Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Azizi Gün, Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köroğlu, Erzincan İmam Hatip Okulları Platformu başkanı Ali Şimşek, İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Sebahattin Karanlık, Ensar Erzincan Şube Başkanı Çetin Solak, İnsan ve Medeniyet Hareketi Erzincan Şube Başkanı Hasan Çakmak, Tügva Erzincan İl Temsilcisi Fatih Yeşilbaş, Erihmed Yönetim Kurulu üyesi Hasan Çakmak, Türgev Erzincan Kız yurdu müdiresi Zeynep Ruşen Eraslan katıldı..

Toplantı açılış konuşmasında Erzincan genelinde mevcut imam hatip okulları hakkında bilgi veren Erzincan İmam Hatip Okulları Platform başkanı Ali Şimşek; “ İl ve ilçelerimizde okullarımızda fiziki olarak sorunlarımız yok küçük eksiklikler var tamamlanması için il milli eğitim müdürümüz ile istişareli olarak çalışıyoruz. Eğitim olarak her geçen yıl başarı çıtamızı daha üstlere çekiyoruz. Artık tercih edilen okul durumundayız. Bu yıl aynı zamanda 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulumuz 90 öğrencisi ile eğitime başladı. İlçelerimizde eksik okulumuz yok” dedi

Erzincan İl Milli Eğitim müdürü Aziz Gün, Erzincan merkez ve ilçelerde bulunan okulların Eğitime eksiksiz başladığını belirterek, “Proje okullarımızda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile ortak çalışmalarımız kapsamında fakülte hocalarımız okullarımızda derslere giriyor. Gerek Akademik gerekse sportif etkinliklerde başarı çıtamız oldukça yüksek. Bizlerde platform ve il müftülüğümüz ile birlikte istişare ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin ise İmam hatip ortaokullarımızda 6 ve 7. Sınıflarda Kur’an kurslarında hafızlık eğitim alan öğrencilerin oldukça başarılı olduğunu belirterek” mümkün olduğu kadar ilimizde İmam hatip okullarımızda hafız sayısının arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyerek, Bizler il Müftülüğü olarak zaten İmam Hatip okullarımız ile biriz bir bütünüz biz ayrı olma lüksümüz yok.. İlçelerde imam hatip okullarımız ziyaret ediyorum. Erzincan Merkezde Hafızlık, en iyi Kur’an okuma, En iyi Hutbe verme ve Siyer-i Nebi yarışmalarında Erzincan ili oldukça başarılı ve başarıyı daha da ileri götürme adına okul müdürlerimiz ve İl Milli Eğitim müdürümüzle çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ise toplantının verimli geçtiğini belirterek” Erzincan İmam Hatip okullarımızın mezunları çok başarılı. Bende Erzincan imam Hatip Lisesi Mezunu olmaktan onur duyuyorum. Tabi ki burada konumuz imam hatipler fakat biz siyasetçiler eğitimde ayrımcılık yapamayız. Erzincan genelinde eğitimde başarımızı nasıl daha üstlere çıkarabiliriz bunu il milli eğitim müdürümüz ile istişare ediyoruz.

Öğrenci ve velilere yönelik konferansların önemli olduğunu vurgulayan Çakır, burada 9 STK başkanımız bulunuyor her STK başkanı birer konuşmacı getirmeli, el broşürleri hazırlatılarak hanımlara yönelik etkinlik ve programlar düzenlenmeli. Bu konuda İl müftülüğümüzün salonu oldukça müsait bunu değerlendirmeli dedi.

Her ay gerçekleştirilen bu toplantıların faydalı olduğunu belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, katılım sağlayan tüm Platform başkanlarına teşekkür etti.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler