Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapatılmayacak

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sonrasında Akıbeti belli olmayan Erzincan Makine Fabrikasının durumu ile ilgili olarak AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır açıklamalarda bulundu.

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sonrasında

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sonrasında Akıbeti belli olmayan Erzincan Makine Fabrikasının durumu ile ilgili olarak AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır açıklamalarda bulundu.

Erzincan Şeker Fabrikaları Makine ve Döküm atölyelerini gezen AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, AK Parti İl ve İlçe teşkilatı üyeleri adına Şeker fabrikasının satışı sonrasında çalışmasını sürdüren Erzincan Makine Fabrikasının durumu ile ilgili olarak açıklama yapıldı..

Açıklama yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Burası Erzincan Makine Fabrikamız İlimiz sanayisine katkı sağlayan şeker fabrikamızın makina bölümü, yanı döküm atölyesi. Burada bulunmamızın gayesi şeker fabrikamızın özel sektöre geçmesinden sonra bu fabrikamız ile ilgili neler yapabiliriz sizlerle paylaşmak.

Bu Makine Fabrikamız ile ilgili olarak verilmiş bir karar olmadığını belirten AK Parti Milletvekili Karaman, fabrikamızın kapasitesini görelim ne gibi işler burada yapılır ve piyasaya iş yaptırabilirmiyiz onu görmek için milletvekili arkadaşımız ile birlikte buradayız. Fabrikanın döküm kısmı iyi durumda, diğer makine kısmımızda belki yatırım yapılması gerekebilir.

Fabrikamızın durumu hakkında Genel Müdür ve özelleştirme daire başkanı ile görüşmeler yaptım. Erzincan Makine fabrikası ile ilgili olarak alınmış bir karar yok. Bizlerde buranın canlanması için yapabileceğimiz bir şey varsa gerekli katkılarda bulunulacak. Özellikle Milletvekili arkadaşım Burhan kardeşim ile Ankara’da yapılabilecek ne ise onun için uğraş veriyoruz. İnşallah en kısa sürede Birçok çalışanın hatıralarının olduğu bu fabrikamızın çalışmaya devam etmesi için bütün gücümüzü harcıyoruz. İnşallah olabildiğince kısa bir süre içerisinde Erzincan’ın bütün çalışanların hatıralarını olduğu bu fabrikaların çalışmasına devam etmesi için bütün gücümüzü kullanmak istiyoruz. Bunda ne derece başarılı olacağımızı daha sonra inşallah birlikte göreceğiz.

Bu fabrikada Ben Demiryolları Genel Müdürü iken biraz birlikte çalışmışlığımız vardır, o zamanlar ama o teknoloji demiryollarında da yenilendiği için o teknoloji burada artık üretilmiyor. Ama başka yerler var. Dünyada dökümhanelerin çalışmaları daha çok sanayiye bağlı onun için çalışmaları sürdüreceğiz.  Ayrıca tabii Şeker fabrikasına da gideceğiz. Orada neler yapılabilir?  Ne yaptılar? Özel sektör nelerle uğraşıyor?  Ne gibi yatırımları var? Onlar da göreceğiz. Daha sonra da bugün Organize Sanayi Bölgesi gideceğiz. Yani biz bir yerde Erzincan’ın siyasi problemler ile uğraşırken 1 yerinde de Erzincan’a yatırım neler yapılabilir. Bunlarla uğraşıyorum. Şu anda çalıştığımız konular var. Henüz açıklayacak durumda değiliz. İnşallah projeler ilerledikçe bunları birer ikişer açıklayacağız, açıklamaya çalışacağız.  Ayrıca da biliyorsunuz Kent Konseyi devam ediyor. Orada da projeler üretmeye çalışıyoruz. Herkesin kendi katkısını vermek zorunda, Erzincanlı üretmesi lazım projeleri, Erzincanlılar üretmesi lazım. Biz de takip edeceğiz. Elbette biz de üretime katılacağız. Onun için bugün daha çok sanayi ile ilgili çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı. İnşallah bazı konularda bir yön çizebiliriz ve de Erzincan’ın hatıralarını canlandırmak için elimizden geleni yaparız” dedi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler