Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asayişte Türkiye Birincisiyiz

2018 yılı değerlendirmesi için Erzincan İlinde görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü 2018 yılında Erzincan genelinde yaşanan asayiş olayları ile ilgili olarak bilgi verdi.

2018 yılı değerlendirmesi için

2018 yılı değerlendirmesi için Erzincan İlinde görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü 2018 yılında Erzincan genelinde yaşanan asayiş olayları ile ilgili olarak bilgi verdi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2018 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Polis evinde yapılan toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Erzincan İl Jandarma komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, emniyet teşkilatına ait komiser ve polisler katıldı.

2018 yılında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Kişilere karşı olaylarda Erzincan’da 2 bin 869 kişilere karşı olay meydana gelip bu olayların yüzde 100’ü aydınlatıldı ve ayrıca Mala karşı olaylarda ise 678 olay meydana gelip bunların ise yüzde 98.18’i aydınlatılarak Türkiye’de 1’inci sıraya geldi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, 2018 yılını değerlendirerek emeği geçen tüm emniyet personeline teşekkür etti. Şensoy; “Geçen yıl ocak ayında böyle bir toplantı yapmıştık. Mala karşı suçlarda Türkiye 1. si, şahsa karşı suçlarda Türkiye 3.sü idik valimizin emriyle bu yıl arkadaşlarımız canla başla mücadele ederek ikisinde de Türkiye 1.siyiz. Geçen yıl bu sözü verdiğimizde valimizin bize destek olacağını bu işi başaracağımızı bildikleri için bizlerde daha çok çalışarak bu işi başardık. Asayiş şubemizde çalışan personellerimiz üç gün boyunca eve gitmeyerek ilimizin bütün kameralarını takip ettiler ve aracın lastiğini paylatan kişiyi tespit ettiler. Ben çalışma arkadaşlarıma mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız Erzincan’ın daha huzurlu daha güvenli bir şehir olması sağlamak.

Bu konuda gerekli çalışmalarımızı bundan önce yaptığımız gibi bundan sonrada yapacağız. 2016 yılında göreve geldiğimizde mala karsı suçlarda her üç olaydan biri faili meçhul kalırken biz göreve geldikten sonra bu oranı yüz olaydan bire düşürdük. Tüm arkadaşlarımız emeklerine sağlık, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2016 yılında Tercan değerlendirmesinde İl Emniyet Müdürümüzden söz aldık bu iş düzelecek diye. Düzeltirken en iyi şekilde düzelttiği için Emniyet Müdürümüz ve bütün Emniyet teşkilatımızın bütün üyelerini tebrik ediyorum. Devletin var olma gayesi nedir? İnsanlar devleti iki sebepten oluşturmuşlardır: Birincisi asayişin sağlanması, ikincisi adaletin sağlanması. Güvenlik ve adalettir devlet aygıtını oluşturulmasına insanları iten iki gücü. Kolluk kuvvetlerimizde hem güvenliğin sağlanması hem de adaletin yerine getirilmesinin bir markası olması bakımından devletin olma gayesini oluştururlar.

Vatandaşı ile ilk temas noktasını oluştururlar. Erzincan’ımızın geldiği nokta akşamları belli ilçelerine gidilemeyen noktalardan buraya geldi. Erzincan’ımızın geldiği nokta çocuklarını belli saten sonra dışarı bırakamayan ailenin huzursuzluğundan buraya geldi. Bu emniyetimizin jandarmamızla birlikte yaptığı olağan üstü çalışmaların neticesinde buraya geldi. Tabi jandarmaya da parantez açmadan geçemiyoruz sizin şehir merkezinde yapmış olduğunuz başarının aynısı köylerimizde, beldelerimizde ve sorumluluk sahasında da jandarma gösteriyor. Bu yıl Türkiye 1. Si olduk. Hem cana karşı olaylarda hem de mala karşı olaylarda. Tüm emniyet görevlilerimiz tebrik ediyor ve hepinizi saygı ve sevgi muhabbetle selamlıyorum. Dedi.

2018 yılı içerisinde yaşanan olayların çözüm noktasında yaşanan süreç ile ilgili olarak çalışmalarını anlatan polis memurları katılımcılar tarafından alkış aldı. Toplantı yapılan kahvaltı programı ile sona erdi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler