Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babası tarafından Hafızlık İcazet Tacı Takıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Erzincan İl Müftülüğüne ve İhya Vakfı’na bağlı Sümbül Valide Sultan ve Emine Bilen Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan öğrencilerden hafızlık eğitimini tamamlayan Evsanur Uslu bir günde Kur’an-ı Kerimi Ezber olarak okuyarak hatim etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Erzincan

Sümbül Valide Sultan ve Emine Bilen Kız Kur’an Kursu Erzincan İl Müftülüğü ve İhya Vakfı’na bağlı olarak Hafızlık eğitimi veriyor. 90 Öğrencinin hafızlık eğitimi aldığı Sümbül Valide Sultan ve Emine Bilen Kız Kur’an Kursun da 54 öğrenci hafızlığa hazırlık eğitimlerine başlarken 36 öğrenci hafızlıklarını sürdürüyor. Bu öğrencilerden 11 tanesi hafızlıklarını tamamlayarak hafızlık imtihanına girmeye hak kazanmış durumda. Ayrıca Bu öğrencilerden İmam hatip öğrencileri hafızlık eğitimlerini alırken aynı zamanda okullarından geri kalmıyor ve İmam Hatip ortaokullarından hafız olarak liseye geçiş yapıyorlar.

Hafızlık eğitimini tamamlayan Evsanur Uslu Sümbül Valide Sultan kız Kur’an kursunda sabah namazı sonrası 06.00 da başlayarak yatsı namazı sonrası 30 cüzün tamamını ezberden okuyarak Hatim etti. Okunan Hatim yatsı namazı sonrası Sümbül Valide Sultan ve Emine Bilen Kız Kur’an Kursu öğreticileri, Kur’an Kursu talebeleri ve ailelerinin katılımı ile duası alınarak hatim yapan Evsanur Uslu’ya babası tarafından hafızlık tacı takıldı.

Hafızlık tacı takımı sonrasında Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu okul Müdürü Osman Çiçek Kur’an ve Peygamberimiz üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Çiçek yaptığı konuşmasında; “Kur’an-ı Kerim nedir bizlere ne öğretiyor, biz Kur’an-ı ezberleyince ne elde etmiş oluyoruz, kısaca bahsedeyim. Kur’an-ı Kerim 300 Bin 620 harften oluşuyor, bu büyük bir rakam. Okunan her bir harfinin mukabilinde en az 10 misli sevap alırız. Evet, 300 Bin 620 10 ile çarpıldığında bugün Evsanur kızımızın kazandığı sevabı siz değerlendirin.

İçinde bulunduğumuz Zilhicce ayı münasebetiyle okunan Kur’an daha fazla sevap getirdiğini ifade eden Çiçek, bu ayı iyi değerlendirelim. Kızımızı tekrar tebrik ediyorum, kendisinden ve ailesinden Allah razı olsun, Allah sayılarını artırsın dedi.

Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu okul Müdürü Osman Çiçek Kur’an ve Peygamberimiz üzerine yaptığı konuşma sonrasında Cami Kebir İmam Hatibi Hüseyin Demir tarafından yapılan Hatmi Şerifin duası yapıldı.

Alınan Hatim duası sonrasında hatim yapan Sümbül Valide Sultan ve Emine Bilen Kız Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan Evsanur Uslu’ya babası Murat Uslu tarafından Hafızlık icazet Tacı takıldı.

Hafize Evsanur Uslu’nun babası Murat Uslu’nu duygularını gizleyemediği görülürken yaptığı kısa teşekkür konuşmasında; “Her babaya nasip olmayacak bu güzel duyguyu kendisine yaşatan kızı Evsanur Uslu’yu anlından öperek teşekkür etti. Uslu Kızım üzerinde emeği olan tüm hocalardan Allah Razı olsun, Allah bu güzel ve anlamlı duyguyu her anne ve babaya yaşatsın” dedi.

Hatmi Şerifi tamamlamanın mutluluğu gözlerinde okunan Hafize Evsanur Uslu ise duygularını ifade ederek; “ bir yol içerisinde kaydırma sistemi ile hafızlığını tamamladığını söyledi. Uslu, Hocalarının ve kendi isteği ile bir günde hatmi nasip eden Rabbime Hamt u Senalarımı sunuyorum. Bizlerden desteklerini ihmal etmeyen İhya Vakfı kurucusu İbrahim Yıldırım hocamıza, bizlere eğitim veren hocalarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberler