Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mezuniyet Coşkusu Yaşadılar

2018-2019 eğitim öğretim yılında Mezun olan 4 bin öğrenci EBYÜ Yalnızbağ Yerleşkesinde gerçekleştirilen coşkulu bir törenle kep atarken aileleri de mutluluklarına ortak oldular.

2018-2019 eğitim öğretim yılında

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) mezuniyet töreni yapıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında Mezun olan 4 bin öğrenci EBYÜ Yalnızbağ Yerleşkesinde gerçekleştirilen coşkulu bir törenle kep atarken aileleri de mutluluklarına ortak oldular.

EBYÜ Yalnızbağ Yerleşkesindeki mezuniyet törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Düzenlenen törende Mezun öğrenciler adına konuşan üniversitenin dönem birincisi Meryem Koçyiğit, Öncelikle hukuk fakültesi öğrencisi olarak üniversitenin Üstün dönem mezunları adına sizlere hitap etmekten mutluluk duyuyorum ve bu mutluluğu bize yaşatan çağdaşlık seviyesinin üstüne çıkma bilinci ile yola çıkan biz kadınlara bu kürsüde bulunabilme fırsatı veren Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum.. 4 sene önce başladı yolculuğumuz. Her birimiz yurdun dört bir yanından birbirinden farklı hayaller umutlar ve beklentiler ile çıktık yola, kenetlendik birbirimize. 4 yıl boyunca çokça gezdik çok çok eğlendik, bazen ağladık bazen çokça güldük Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Bugün bizi her yönüyle yetişkin bireyler olarak uğurlamakta.

Buradan sadece diplomalarımızı alıp, onlarca güzel anı yaşanmış o kadar güzel insanlar ve öğrenilen birçok hayat tecrübesine de yanımızda alarak veda ediyoruz,  güzel ülkemizin her bir yanına Işık olmaya gidiyoruz mezun olduğunuz her alanda çok başarılı ve yetişmiş elçiler Türk bayrağının dalgalandığı her yerde var olmaya devam etmeye gidiyoruz dedi..

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, törende yaptığı konuşmada, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mezuniyet törenine hoş geldiniz. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde ülkelerin seviyesi, gücü, diğer ülkeler üzerinde etkisi, eğitimli insanlarla ölçülüyor. Kurtuluş savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “ Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır, ya da milleti esarete ve sefalete sürükler” sözüyle eğitimin önemini en veciz şekliyle özetlemiştir.

Dünyamızı yöneten kâğıt, kalem ve mürekkeptir. Sözünden hareketle; eğitim, öğretim ve araştırmada, büyük başarıları yakalamak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak en büyük hedefimizdir. Sizler eğitimin önemine inanarak çocuklarınızın eğitimini her şekilde desteklediniz. Bugün burada toplanmamızın gayesi, çok kıymetli gençlerimizin okullarından mezun olmalarını kutlamak, bundan sonraki hayatlarında başarı dileklerinde bulunmaktır. Bugün onların mutluluğunu onlarla beraber yaşıyorsunuz, Bizler evlatlarımıza güveniyoruz, sizlerde güvenin çünkü onlar ülkemizin yarınlarının teminatıdır. Bugün aslında sizin de gününüz! Haklı gururunuzu ve sevincinizi paylaşıyor ve hepiniz yürekten kutluyorum.

Kısaca Eğitim hayatınız boyunca birçok zorluğa katlanarak bugüne geldiniz Ve bugün mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Sevgili Öğrenciler sizleri çok seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.“ Benim güneşim batar yeniden doğmak için” sözünde olduğu gibi sizlerden ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz ama biliyoruz ki bazılarınız, eğitimizin devamı için buraya geri döneceksiniz ve bir kısmınız da yapacağı güzel işlerle göğsümüzü kabartacaksınız. Büyük ideallerle, büyük hedeflere ulaşacağınız dünyaya gönderiyoruz sizi. Biliyoruz ki nerede olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın sizler daima Hakkı, adaleti, barışı, huzuru, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı savunacaksınız ve Sizler sayesinde ülkemiz ve insanlarımız daha müreffeh, daha huzurlu ve daha mutlu olacaktır.

Bugün mezuniyet günleri için topladığımız çok sevgili öğrencilerimizi büyük bir gayret ve özenle yetiştirerek bugünlere getirdiniz. Hepinize özverili ve nitelikli katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yolunuz hayırlı, bahtınız açık, kısmetiniz bol, başarınız daim olsun. Allah’a emanet olun Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Tüm misafirlerimize sevgi, saygı ve en derin muhabbetlerimi sunuyorum” dedi

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise şu ifadelere yer verdi;  Binali Yıldırım Üniversitemizden bu yıl mezun olacak öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Bugün burada öğrencilerinin coşkusunu paylaşan hocalarımızı da tebrik ediyorum. Değerli anne babalarımızı da bu gurur günlerinde kutluyorum. Bugün gençlerimiz, eğitimlerinin önemli bir aşamasını geride bırakıyorlar.  İnanıyorum ki bundan sonra, gençlerimiz kendi ayakları üzerinde durmaya başlayacak, vatanımıza milletimize hayırlı hizmetlerde bulunacaklardır. Şairin “Geçmiş zaman olur ki hayali cihana değer“ dediği anları geride bıraktınız. Eğitim yaşantısının en güzel, en verimli dönemini bitirdiniz. Ülkemize, insanımıza her alanda hizmet edecek, devletimizin daha da güçlenmesine katkı sunacak yetkinliklere ulaşmış bir şekilde mezun oluyorsunuz. Sizler inanıyorum ki gerek devlet kurumlarında, gerek özel sektörde gerekse kendi imkânlarınızla başlayacağınız işlerde büyük başarılara imza atacaksınız.

Bugün alacağınız diplomalar, sizin ehliyetiniz olacak. Bizler ancak, sürekli öğrenen, araştıran ve sorgulayan bireylerle çağdaş bir toplum inşa edebiliriz. Hızın, teknolojinin ve dinamizmin olduğu bir çağa ayak uydurmak, ancak bu çağın ruhuna uygun bir eğitim almakla mümkündür.

Bu bilinçle binlerce yıllık toplumsal hafızamızı, değerlerimizi şahsiyet yuvaları olarak gördüğümüz okullarımızda öğrencilerimize anlatmak, yaşatmak ve nesilden nesil aktarmak, çocuklarımızı hayata hazırlamak, donanımlı bireyler olarak topluma katkıda bulunmasını sağlamak için üretmeye, çalışmaya aşkla şevkle devam ediyoruz dedi.

Konuşmaların ardından üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere protokoldekilerce başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Törenin sonunda yemin edip mezun olan 4 bin öğrenci, keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberler