Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Merkez Olacak

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesinde Öğrenciler ile bir araya gelen Ata sporları konfederasyonu başkanı Hacı Sürmeneli Erzincan ata sporları için Anadolu’nun merkezinde olan bir ilimiz dedi.

Erzincan Anadolu İmam Hatip

Ata sporlarını tanıtımı ve geliştirilmesi ile ilgili olarak Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesinde Öğrenciler ile bir araya gelen Ata sporları konfederasyonu başkanı Hacı Sürmeneli Erzincan ata sporları için Anadolu’nun merkezinde olan bir ilimiz dedi.

ATA SPORLARIMIZIN TANITIMINI YAPIYORUZ

Ata sporları konfederasyonu başkanı Hacı Sürmeneli seminer öncesi yaptığı açıklamasında; “Ata Sporları konfederasyonu olarak,  7 bölgede 7 federasyonumuz var. Bu 7 bölgede ki federasyonlarımızın genel merkezi İstanbul’da. Ata Sporları konfederasyonu olarak,  7 bölgede ki federasyonlarımız ile birlikte Türk gençliğinin yeniden fabrika ayarlarına geri dönerek, Ecdadını, ata sporlarının yeniden hayata geçirilmesi ve tanınması noktasında çalışmalar yapıyoruz.

7 Bölgemizde yapılan çalışmalara bizlerde konfederasyon başkanı olarak katılım sağlıyoruz. Bugün burada Erzincan ilimizde de Güney Doğu Ata sporları federasyonumuzun, Ata sporları konfederasyonumuz ile birlikte ortaklaşa yapmış oldukları ve Gençlik Spor Bakanlığı ve İçişleri bakanlığımızın ortaklaşa yapmış oldukları proje olan Atat sporlarımızın tanıtılması ile ilgili olarak Erzincan ilimizdeyiz.

GEÇLİK FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMELİ

Burada Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisemizde gençlerimize ecdadımızın, sporla olan kültürünü, geçmişini ve zenginliğini anlatmak için buradayım. Geçmişi olmayanın geleceğinin de olmayacağını bildiğimiz için tekrar bu gençliğin fabrika ayarlarına geri dönerek ecdadımızın o güzel kültürünü, o muhteşem kültürünü tanımaları ve yaşatmalarının, kaybolmaya yüz tutmuş olan bu sporların tekrar gün yüzüne çıkması için bu ifade ettiklerimi öğrenmeleri gerektiğini anlatacağız.

Ata Sporları federasyonumuzun kurulması noktasında bizlere öncülük eden Sayın Bilal Erdoğan Beye çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizler ata sporları ile ilgili hiçbir çalışma yapmazken Sayın Bilal Bey Ülkemizin buna ihtiyacı olduğunu, bu gençliğin tekrar ecdadı ile barışması gerektiğini, sporda yapılan dejerasyonun bitmesi gerektiğini fakat ata sporlarımızda ki zenginliğin gençliğe aktarılması noktasında da bizlere görev verdiler. Bizlerde bu görevin neticesinde her hafta iki ilde gerçekleştirdiğimiz buluşmalar noktasında ata sporlarımızın tanıtımı noktasında bugün Memleketim olan Erzincan ilindeyim” dedi.

ERZİNCAN ATA SPORLARI MERKEZİ OLMALI

Erzincan ilinin ata sporları ile ilgili düşüncelerini de aktaran Ata sporları konfederasyonu başkanı Hacı Sürmeneli, Erzincan ata sporları için Anadolu’nun merkezinde olan bir ilimiz. Erzincanlı olduğunu ifade eden Hacı Sürmeneli memleketinde olmasında dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Burada olmaktan dolayı çok mutluyum fakat üzüldüğüm noktada var. Erzincan’ın ata sporuna her türlü imkânının olmasına rağmen, gençliğin, kültürün, her türlü ortamın müsait olduğu bir il olmasına rağmen bu ortamı organize edecek bir ekibin olmaması. Eğer İlimizde bu ekip oluşturulursa ve bir araya getirilirse Erzincan’da ata sporlarının çok fazla ilerleyeceği kanaatindeyim. İnşallah bu oluşturulacak olan ekip ile en kısa zaman da bir araya gelerek, Erzincan İlimize yakışır bir şekilde ata sporlarımızın Türkiye’de öncülüğünü yapan bir kent olacaktır. Çünkü Erzincan’dan yetişen çok fazla spor adamı ve spor kimliği olan insanımız var. Bu noktada Erzincan İlimizde oluşacak olan çalışmalardan oldukça umutluyuz dedi.

Ata sporları konfederasyonu başkanı Hacı Sürmeneli daha sonra Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrenciler ile bir araya gelerek Konfederasyon olarak ata sporları konusunda bilgilendirmeler de bulundu.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Erzincan Eğitime Destek Platformu il koordinatörü Ali Şimşek, Okul müdür Harun Şimşek, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler