Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aktürk, TBB ev sahipliğinde gerçekleştirilen 55. Baro Başkanları toplantısına katıldı

Türkiye Barolar Birliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 55. Baro Başkanları toplantısına katılım sağlayan Erzincan Barosu başkanı Av. Adem Aktürk, toplantıda yapmış olduğu konuşmayı paylaştı.

Türkiye Barolar Birliğinin ev

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı kapsamında Avukatlık Stajı hakkında görüşme, 2024-2025 yılı AAÜT ve CMK Ücret Tarifesi hakkında görüşme ve Avukatlık mesleğinin güncel sorunları” toplantının ana gündemini oluşturduğunu belirten başkan Av. Aktürk; “Avukatlık mesleğini geliştirecek, güçlendirecek ve ekonomik olarak iyileştirecek hususların 9. yargı paketinde yer alması sağlanmalıdır, Son zamanlarda artan avukatlara yönelik şiddet bitirilmeli, acilen gerekli önlemler alınmalıdır, Hukuk mesleklerine giriş sınavı mutlaka uygulanmalıdır, Serbest meslek mensubu olarak avukatlar için gündeme getirilen peşin vergi iddialarına tedbir alınmalı ve yetkili makamlarla görüşme yapılmalıdır, 29 yaşını doldurmamış olan meslektaşlarımızın, Bağ-Kur prim muafiyet süresi 5 yıla çıkarılmalıdır, İş uyuşmazlıklarına ilişkin arabuluculukta, avukatı olmayan her işçi, Baroların atadığı bir avukatla temsil edilmelidir, CMK ödemelerine ilişkin evrakların UHAP sisteminden gönderilmesi sağlanmalıdır, Adli yardım ödenekleri artırılmalı, dağıtım esasları değiştirilmeli ve Barolara eşit olarak gönderilen yüzde  5’lik pay yüzde  20’ye çıkarılmalıdır, Barolara ilave ekonomik destek verilmeli, gelirleri artıracak yöntemler bulunmalıdır, Hukuk fakültesinin kontenjanları düşürülmelidir, Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve demokrasiyi zedeleyen uygulamalara ortak duruş sergilenmelidir” dedi.

Belirttiğimiz konular ile alakalı gerekli çalışmaların yapılmasını önemle talep ettiklerini ve takibini yapacaklarını söyleyen Av. Aktürk, Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için sonsuz bir çaba ve güçlü bir irade ile çalışıyoruz. Dün de, bugün de, yarın da hiç bir bahanenin arkasına sığınmadan; lafta değil fiilen meslektaşlarımızın yanında yer aldık, haklarını savunduk, sorunlarını dile getirdik” ifadelerine yer verdi.