Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bi Bakıp Çıkcm”

Erzincan İnsan ve Medeniyeti Hareketi tarafından sosyal medya bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Tembihname tiyatro ekibi tarafından “Bi Bakıp Çıkcm” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Erzincan İnsan ve Medeniyeti

Erzincan İnsan ve Medeniyeti Hareketi tarafından sosyal medya bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Tembihname tiyatro ekibi tarafından “Bi Bakıp Çıkcm” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Konuyla ilgili olarak konuşan Erzincan İnsan ve Medeniyeti Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakmak; “ Erzincan’da 2015 yılında faaliyetlere başladık. Faaliyet alanımız sosyal kültürel ve yardımlaşma alanında özellikle gençlere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızı derneğimizin isminden de anlayabileceğimiz gibi insan ve medeniyet insanı merkezi alarak insana değer vererek insanımızı kendi değerlerimizle yetiştirmek, kadim medeniyet değerlerimizle insanımızı geleceğine daha güzel daha aydınlık kendi kimliğini sahiplenir bir şekilde toplumu yeniden yetiştirmek medeniyet ve değerlerimizi yeniden inşa etmek amacımız dedi.

Kadim medeniyet değerlerimizde ahlaki ve inanç esaslarımızı öncelikli olarak toplumu takva ekseninde dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Erzincan İnsan ve Medeniyeti Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakmak; Bu minval üzerine çeşitli çalışmalarımız var. Bunlardan biriside bu yıl gençlik projeleri desteklemeleri kapsamında gençlik ve spor bakanlığımızın da desteklediği medeniyetimizin yeniden ihyası projesiyle kitap aldık. Kitap kafe türünde bir çalışmayla lise ve üniversite öğrencilerimize kitap okuyoruz. Okuduğumuzu müzakere ediyoruz. Yine proje kapsamında gezilerimiz piknik ve fidan dikimi gibi değişik etkinliklerimiz var. İnşallah Tembihname diye tiyatro ekibimizi “Bir Bakıp Çıkcm” oyunuyla Erzincan’da konuk edeceğiz.

2 Mayıs Perşembe günü akşam saat 19.30 Müftülük konferans salonunda bu oyunun sergileneceğini belirten Çakmak, Bu oyuna tüm halkımız davetlidir. Oyunun amacı isminden de olduğu gibi bakıp ta çıkamayanları anlatıyor. Özellikle sosyal medya bağımlılığını çok güzel anlatan bir eser. İnşallah gençlerimize ve halkımıza faydalı olacağına inanıyoruz. Son zamanlarda kötü alışkanlık diyebileceğimiz sigara ve uyuşturucu gibi alışkanlıkların yanında sosyal medya alışkanlığı da hızla yaygınlaştı. İnsanımızın zamanını çalar oldu. Zaman çok kısıtlı olduğu için bu bilinci insanımıza aşılamak kendi medeniyet değerlerimizi yeniden ihya ve inşa etmek için bu ve benzeri faaliyetlerimiz Erzincan’da devam edecek. Perşembe günü akşamında ki “Tembihname” programımıza tüm halkımızı bekliyorum” dedi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler