Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir dünyadır SBL” etkinliğinde 45 ülkenin yöresel kıyafet ve yiyecekleri sergilendi

Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen “Bir dünyadır SBL” etkinliğinde 45 ülkenin yöresel kıyafet ve yiyecekleri sergilendi. 90 yılların şarkıları öğrenciler tarafından seslendirildi.

Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi

Okul bahçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde katılımcılar stantları gezerek ülkelerin yöresel kıyafet ve yiyecekleri hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin kıyafetlerini giyindiler. Giyindikleri kıyafetlere ait o yörenin yemeklerini sergilediler. Her stant başka bir ülkeyi temsil etti ve tanıttı.

Festivalin açılışında konuşan Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Yılmaz, festival içeriliği hakkında bilgiler verdi. Yılmaz: “Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu sene geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz 2’incisini yaptığımız ‘Bir dünyadır SBL” festivali kapsamında hem bütün ülkelerimizin tanıtımını gerçekleştirmek maksadı ile bir araya geldik.  Bir taraftan da 90’lar konseri gerçekleştirilecek. Yine İslam sanatı el sanatları geleneksel sergimiz olacak. Bunu için toplanmış bulunuyoruz.” Dedi.

Etkinliği organize eden Sosyal Bilimler Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ayten Demir ise şu ifadeleri kullandı: “bu sene nasip oldu ikincisini gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikle buluştuk beraberiz. Daha önce şehirler olarak düzenlendiğimiz etkinliği bu sene ülkeler çapında düzenledim. Yaklaşık 45 tane ülkemizin gerek yöresel kıyafetleri gerek yöresel yemekleri ile sizleri ağırlıyoruz. Çok emek verdik biz buna neredeyse 1 sene hazırlanıyoruz. Çocukların bütün yemek buluşları kendilerindendir.  Yemekleri kendileri yaptılar. Yine kıyafetlerinde karşılıklı iletişim halinde haberleşerek ortaya çıkarttık. Büyük bir emek var.” Dedi.

Festivalde Sosyal Bilimler Lisesi Müzik öğretmeni Arzu Pınar Gezginci tarafından koordine edilen 90’lara ait türkülerin ve müziklerin konseri verildi. Okul öğrencileri tarafından verilen konser büyük beğeni kazandı.

Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Gülsüm Savaş 11. Sınıflar olarak ülke tanıtımlarını yaptıklarını belirterek, Biz burada standımızda Azerbaycan’ı tanıtıyoruz. Azerbaycan’ı tanıtmamız sebebi ise ülke kültürlerinin bizlere daha yakın olması ve kardeş ülke olmamız. Azerbaycan ile ilgili internet ve tanıdıkları kanalıyla destek alarak kıyafet ve yöresel yemeklerini belirlediklerini söyleyen 11. Sınıf öğrencisi Elif Yaren Oruçlu öğretmenlerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haberler