Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birinciler Belli Oldu

İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Şarkı ve Şiir okuma yarışması 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nun koordinatörlüğünde yapıldı.

İmam Hatip Ortaokulları arası

İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Şarkı ve Şiir okuma yarışması 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nun koordinatörlüğünde yapıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen Arapça Şarkı ve Arapça şiir okuma yarışması programına Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cevat Bingöl Eğitime Destek Platformu Başkan Yardımcısı Hasan Çakmak, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı..

Arapça Şarkı ve Şiir Okuma kategorilerinde yapılan yarışmanın açılış konuşmasını yapan Gün, Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla öğretiminin önemine değinerek yarışmaya katılan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Gün, daha önce ilimiz de imam hatip okullarımız da Kur’an-ı Kerim yüzüne okuma, Hutbe yarışması, Hafızlık yarışması, en güzel ezan okuma yarışmalarına şimdi de Arapça Şiir okuma yarışması düzenlendi. Sizlerin bu gibi etkinliklerde almış olduğunuz eğitimler sizleri çok farklı konumlara getirecek. Her konuşmalarda Ayet okuma ve manasını açıklama, Hadis okuma ve manasını açıklama gibi ve aynı zaman da konuşmalarınız da bir şiir sizi kendi alanınız da olduğu gibi başkalarının gözünde de farklı bir yere getirecektir. Kendinize güven duyma, öz güven sahibi olma, toplum tarafından kabul görebilme, sorumluluk duygusu ile hareket edebilmek burada yapılan etkinlikler vasıtasıyla ve edinilecek kazanımlarla fark atarsınız dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Gün yarışmanın düzenlenmesinde katkıları olanlara teşekkür ederek yarışmaya katılan öğrencilere de başarılar diledi.

Arapça Şarkı ve Şiir Okuma yarışmasına 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Demirkent Terzi baba İmam Hatip Ortaokulu,  Çukur kuyu Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Üzümlü İmam Hatip Ortaokulu, Refahiye İmam Hatip Ortaokulu ve Çayırlı İmam Hatip Orta Okulu katıldı. Şiir okuma yarışmasında birinciliği Çayırlı İmam Hatip Ortaokulu, Şarkı okuma dalında ise Üzümlü İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu. Dereceye giren okullara İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ödüllerini takdim etti.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler