Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Önder Atatürk’ün Erzincan’a gelişi, sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir umut ışığıydı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a Gelişinin 105. Yıl Dönümü Münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajında, Büyük Önder Atatürk’ün Erzincan’a gelişi, sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir umut ışığıydı” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu,

Vali Aydoğdu mesajında; “Bugün, tarihimizin en önemli günlerinden birini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’ımıza ilk teşriflerinin 105. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bundan tam 105 yıl önce, 1 Temmuz 1919 tarihinde, Millî Mücadelemizin lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nun bağrındaki bu güzel şehirde halkımızla buluştu.

Büyük Önder Atatürk’ün Erzincan’a gelişi, sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir umut ışığıydı. Bu umut ışığı, milletimizin azim ve kararlılığını pekiştirmiş, bağımsızlık meşalesinin Anadolu’nun tüm şehirlerinde olduğu gibi Erzincan’da da daha parlak yanmasını sağlamıştır. Tüm yokluklara ve zor şartlara rağmen birlik ve beraberlik ruhuyla, Milli Mücadele’de yer alan Erzincanlılar, Atatürk’e olan inancını ve bağlılığını ilk günden itibaren göstermiş, Kurtuluş Savaşı’na verdiği destekle tarihimizin altın sayfalarında yerini almıştır.

Tarihin her döneminde önemli bir kültür, ticaret ve strateji merkezi olan Erzincan; doğal güzellikleri, bereketli toprakları ve çalışkan insanlarıyla daima ön planda olmuştur. Erzincanlılar olarak, atalarımızın bizlere vatan kıldığı bu kutsal topraklara ilelebet sahip çıkmak ve ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyor, bundan sonra da aynı ruh ve inançla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 105. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz” ifadelerine yer verdi.