Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Değişik Periyotlarla Düzenleniyor

Denetimli serbestlikten yararlanan 26 yükümlüye Millet Kıraathanesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmetleri Eğitim İyileştirme faaliyetleri kapsamın da Erzincan İl Halk Kütüphanesi iş birliği ile Denetimli serbestlikten yararlanan 26 yükümlüye Millet Kıraathanesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Erzincan Millet Kıraathanesinde düzenlenen etkinliğe Erzincan Cumhuriyet başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müduriyesi  Nigar Erbil, Denetim Serbest Müdürü Lütfullah Ateş ve yükümlüler katıldı.

Erzincan İl Halk Kütüphanesi yetkilisi tarafından Kütüphane ve Kütüphanede ki çalışmalar ile ilgili olarak bilgi aktardı ve yükümlüleri kütüphaneye üye olarak tüm kütüphane imkânlarından faydalanmaya davet etti.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren Denetim Serbest Müdürü Lütfullah Ateş; “ bugün burada olma sebebimiz kişilerin sadece ceza verilerek ıslahın mümkün olmadığını göstermek  noktasında etkinlik düzenledik. Çünkü ceza vermek aynı zamanda kişiye bir hınç duygusu da getireceği bir hazdır. Sadece ceza vermek sorunu çözmediği gerekçisiyle biz bir taraftan cezasını çekmiş olan yükümlülerimizi toplumun değişik katmanlarında topluma kazandırmak amacıyla böyle eğitim iyileştirme kapsamında kitap okuma etkinliği düzenledik. Katılımlarından dolayı da teşekkür ediyorum. Biz bu etkinliklerimizi değişik Periyotlarla düzenliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müduriyesi  Nigar Erbil; “ daha önceden hükümlü ve tutuklu arkadaşlarımıza kütüphanemizden toplu kitap verdik. Bugünde burada böyle bir etkinlik yaptık. Onların kütüphanemize de gelmelerini istedik. Kütüphane ve okuma ile ilgili bilgi verdik. Kütüphanemize  her zaman bekleriz. Biz bunu sağlamak için buradayız” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Cumhuriyet Baş Savcısı Abdullah Akın Çiçek ; “ Kitap  Okuma Etkinliği için 26 tane Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hükümlümüzle birlikte Kütüphane görevlilerimizle Kütüphane Müdürlerimizle birlikte Millet Kıraathanesindeyiz. Bizim burada yapmış olduğumuz etkinlikler teknik yönüyle ilgili olarak Denetimi Serbestlik Müdürümüz gerekli zaafları ayrıntılarıyla yaptı. Ben burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum.  Bilgi çağında yaşıyoruz bilginin en büyük güç olduğunu artık herkes biliyor bu yadsınamaz gerçek. Burada kişiler birbirlerine bir şeyler ifade ederken bile karşısındakine akşama kadar bir şeyler söyleyip ikna etmek yerine kaynaklardan bahsettiği zaman çok daha etkili neticeler alabildiğini herkes biliyor.

Bu kaynaklara ulaşabilmek bu kaynakları değerlendirebilmek bu kaynaklardan istifade edebilmek önemli İmkânlarımız bu anlamda geniş.  Millet kıraathanesine bakınca bu yer Ülkemizin yeni değerlerinde yeni gelişme düzeyindeki kıymetli yerlerden birisi hayranlıkla izliyoruz.  

Yükümlülerimize   ben bunu açıklıkla ifade ediyorum sizler bizlere önce Allah’ın sonra devletin emanetsiniz.  Normal şartlarda yükümlülerimizi eski sisteme göre cezaevlerinde özgürlüklerinden yoksun bir şekilde cezalarını bitmelerini bekleyecekler ama Devletimiz her gün üzerine bir şeyler koyuyor ve diyor ki cezaevinde boşu boşuna beklemenin bir anlamı yok Yavaş yavaş toplumla Entegre süreci başlamıştır.  Bu süreci işletelim artık özgürlüğümüz elimizde olsun ve kendimizi geliştirelim. Bu sıkıntılar inşallah bir daha ki sefere yaşamayalım. Sıkıntılarımız yok mu var eksikliklerimiz yok mu var ama bunu mücadele ederek algılarımızı açık tutarak İnşallah geliştireceğiz. Eksikliklerimizi konuşarak bir birimize daha çok ulaşarak bulacağız. Bu mahiyette sürekli bir şeyler yapmak amacındayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, etkinliğe Erzincan Cumhuriyet başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müruriyesi  Nigar Erbil, Denetim Serbest Müdürü Lütfullah Ateş, etkinliğe katılan 26 yükümlüye kitap hediye ettiler.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler