Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dönem birincisi tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem birincisi öğrencileri beyaz önlük giyerek mesleklerine ilk adımlarını attılar.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem birincisi öğrencilerine, dekan, başhekim ve dekan yardımcılarının da katıldığı önlük giyme töreni düzenlendi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, dekan yardımcıları, hastane yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ, TIP ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Düzenlenen törende ilk olarak konuşmasını yapan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız; Bugün burada, Tıp Fakültemizin en anlamlı ve heyecan verici törenlerinden birinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Beyaz önlük giyme töreni, tıp öğrencileri için önemli bir dönüm noktasıdır ve bu tören bizlere büyük bir onuru, gururu ve aynı zamanda büyük bir sorumluluğu hatırlatır. Sizlere bu zorlu yolda başarılar diliyor, her zaman gurur duyacağımız hekimler olmanızı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı; Tıp eğitimi, bilgi ve becerinin yanı sıra özveri, sabır ve insana saygı gerektiren zorlu bir yolculuktur” dedi.

BEYAZ ÖNLÜKLERİ GİYEREK MESLEĞİNİZİN İLK ADIMINI ATMIŞ OLUYORSUNUZ

Dekan Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı konuşmasının devamında; “Bugün burada, tıp fakültemizin birinci sınıf öğrencileri olarak sizlerin, beyaz önlüklerinizi giyme töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu önemli ve anlamlı gününüzde, hepinizi en içten dileklerimle kutluyorum.

Tıp eğitimi, bilgi ve becerinin yanı sıra özveri, sabır ve insana saygı gerektiren zorlu bir yolculuktur. Sizler, insan sağlığını koruma ve geliştirme gibi kutsal bir görevi üstlenmeye hazırlanıyorsunuz. Beyaz önlük, yalnızca bir kıyafet değil, aynı zamanda taşıdığı değerler ile sizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu önlük, hastalarınıza ve meslektaşlarınıza karşı göstermeniz gereken güven, empati ve etik değerlerin sembolüdür. Bugün, bu beyaz önlükleri giyerek mesleğinizin ilk adımını atmış oluyorsunuz. Sizlerden beklentimiz, bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, kendinizi sürekli geliştirmeniz ve mesleğinizde en üst seviyeye ulaşmanızdır.

İYİ BİR HEKİM OLMANIN YOLU YALNIZCA BİLGİ SAHİBİ OLMAKTAN GEÇMEZ

Tıp fakültemiz, sizlere en kaliteli eğitimi sunmak için var gücüyle çalışmaktadır. Alanında uzman öğretim üyelerimiz ve modern eğitim olanaklarımızla, sizleri geleceğin yetkin hekimleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Fakültemizin TUS sınavındaki yüzde 3’ler mertebesinden yüzde 43’lere çıkan başarı oranı da bunu göstermektedir. Ancak unutmayınız ki, iyi bir hekim olmanın yolu yalnızca bilgi sahibi olmaktan geçmez. Aynı zamanda etik değerleri benimseyen, empati kurabilen ve insan sevgisiyle dolu bireyler olmanız gerekmektedir. Sizler, geleceğin sağlık sisteminin teminatısınız. Çalışmak için her gün, her saat ve her yer müsaittir belli bir günde yapmanız gereken işi, bu ister ders olsun ister yapmanız gereken başka bir iş olsun ertesi güne bırakmayın. Tereddütte düştüğünüzde fikrini soracağınız kimseyi iyi seçin, isabetsiz bir fikir, ömür boyu pişmanlık, isabetli bir fikir ise ömür boyu aydınlık getirir.

Beyaz önlüklerinizin, mesleğinizde daima dürüst, etik ve vicdanlı birer hekim olmanızı simgelemesini temenni ediyorum. Bu zorlu ama bir o kadar da onurlu yolda, sizlere başarılar diliyor, her adımınızda yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi öğrencilere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı ve Başhekim Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız beyaz önlüklerini giydirdi.