Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de 3’ncü AR-GE proje pazarı ve üniversite tanıtım fuarı gerçekleşti

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) organizasyonunda ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ev sahipliğinde 3.Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB)

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde geçekleşen 3.Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı açılış programına, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, AÜB üyesi üniversite dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması, üniversite tanım filminin gösterimi ile başlayan program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,“Anadolu Üniversiteler Birliği’nin Kırşehir’den Erzincan’a uzanan geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren ve sürekli büyüyen bir birlik olduğuna dikkat çekti. Rektör Levent:  Anadolu Üniversiteler Birliği, bölge üniversitelerinden 15 üniversitenin bir araya gelerek birlikte çalışmalar yürüttüğü önemli bir oluşumdur. Kırşehir’den Erzincan’a uzanan geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren ve sürekli büyüyen bir birliktir. Ayrıca, Türk Cumhuriyetlerinden de katılım talepleri alan bir birlik olması, doğru yolda olduklarını ve bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini göstermektedir. Üniversitelerin bilimsel anlamda ve müfredatları konusunda hocaların büyük katkılarıyla başarılı çalışmalar yapacaklarına inancımız tamdır “ dedi.

Daha sonra konuşma yapan Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun;  üniversitelerin eğitim, ARGE faaliyetleri ve bölgeye katkı yapma görevlerini vurguladı.

Son olarak konuşma yapan TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, gençlerin ARGE yetkinliğinin ülke ve insanlık için önemli olduğunu vurgulayarak, gelecek 10 yıl içerisinde çözülmesi gereken sorunlara dikkat çekti. Mandal, ARGE ve yatırımın bir arada düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, etkinlik kapsamında 300’ün üzerinde öğrenciden başvuru aldıklarını ve 150 proje sergileneceğini belirtti. Ayrıca Mandal, insan kaynağının önemine değinirken, yenilikçi yaklaşıma olan ihtiyacı vurguladı. Çevresel, toplumsal ve ekonomik boyutta karşılaşılan olaylara dikkat çeken Mandal, gelecek 10 yılın çözülmesi gereken konuları belirleyeceğini ifade etti. Gençlerin yenilikçi düşünceyle sorunlara çözüm getirebileceğine inandığını ve bu sürecin ülke ve insanlık adına fayda sağlayacağını dile getirdi.

3’ncü Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Akın Levent,  Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt adına, Erzincan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özgür Vatan’a,  Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık’a,  İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç’a, Türkiye Kızılay Derneği Erzincan İl Merkezi Başkanı Volkan Burak Mumcu’ya, Mutlusan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz ve Tan Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tan’a programa olan katkılarından dolayı plaket takdim etti.

AR_GE proje pazarı etkinlikleri kapsamında öğleden sonra başarı öyküleri programı düzenlendi.

Haberler