Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Sunduğu Fırsatlar” konulu panel düzenlendi

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın teknik heyet ve futbolcuları, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde “Türkiye’de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Sunduğu Fırsatlar” konulu panele katıldı.

A Milli Kadın Futbol

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak; A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, yardımcıları Hilal Başkol, Begüm Üresin, futbolcular Ebru Topçu ve Ümran Özev ile A Milli Kadın Futbol Takımı müdürü Koray Uzun yer aldı.

 MÜTHİŞ BİR ORTAM İÇERİSİNDE KAMPIMIZA BAŞLADIK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından katılımcılar sahnedeki yerlerini aldılar. Burada kısa bir konuşma yapan A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası; Burada bizlerdi misafir ettiğiniz için teşekkür ederim. Burada bulunmak bizler için çok kıymetli. Bu kadar Güzel bir üniversiteye sahip olmak, bu kadar güzel imkânlar içerisinde eğitim hayatınıza devam ediyor olmak bence çok kıymetli. Müthiş bir stadyumunuz var. Müthiş bir ortam içerisinde kampımıza başladık. Bugünde sizlerle birlikte olduğumuz için mutluyuz.

 BİZLERİN EN BÜYÜK İSTEĞİ, KADIN FUTBOLUNUN TANITIMI

Bugün sizlere aslında kadın futbolunda neler yapıyoruz? Sizler öğrenciler olarak ya da geleceğin futbolcuları olarak, kadın futbolundan aslında nasıl bir kazanım elde edebilirsiniz? Bizleri nasıl destekleyebilirsiniz bunları konuşmak istiyoruz. Ama biz böyle sunum açıp, bu budur demek istemiyoruz. Sizlerden gelen soruları cevaplamak bizim için çok kıymetli olacaktır. O yüzden şimdi sırayla kendimizi kısaca tanıtalım. Ondan sonra da sizden gelecek soruları cevaplayalım” dedi. Son 4 senedir Türkiye’de kadın futbolunun biraz daha gündemde olduğuna dikkati çeken Kıragası, “Bizlerin en büyük isteği, kadın futbolunun tanıtımı. Çünkü futbolu sadece futbol olarak görmüyoruz. Kadın futbolu denildiği zaman, işin içine fırsat eşitliğinin girdiğini, kadınların sesinin futbol aracılığıyla kitlelere ulaştırabileceğini görüyoruz. O yüzden aldığımız her başarı, attığımız her adım, olumlu anlamda yaptığımız tüm iletişim, bizler için son derece önemli.” ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası’nın konuşmasının ardından; yardımcıları Hilal Başkol, Begüm Üresin, futbolcular Ebru Topçu ve Ümran Özev konuşmalarını yaptı.

Panel konuşmaların ardından panele katılan Erzincan Spor Lisesi öğrencilerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Haberler