Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ ’de Mezuniyet Coşkusu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören yaklaşık 5 bin öğrenci için toplu mezuniyet töreni düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Mezun öğrencilerin geçişleriyle başlayan törende, öğrencilerin yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

EBYÜ Yalnızbağ Yerleşkesindeki mezuniyet törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu,  Erzincan CHP milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı komisyon başkanı Halil Odabaş, çeşitli kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

YOLUMUZ; BİLİM VE VİCDANIMIZIN IŞIĞI İLE AYDINLANSIN

Törene gönderilen mesajların okunmasından sonra mezun öğrenciler adına konuşma Tip Fakültesi öğrencisi Nida yüzer; Bugün burada, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Bugün, mezuniyet gururunu yaşamamızdaki en büyük pay hiç şüphesiz ailelerimizindir. Uzakta olsalar da, yürekleri hep bizimleydi. Onlar bu hikâyenin, asıl kahramanlarıdır. Saygıdeğer ailelerimiz; tüm mezun arkadaşlarım adına sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Geleceğin güvencesi; sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” Eğitim hayatımızın en yakın tanıkları olan ve bizleri başarıya taşıyan saygıdeğer hocalarım; Bugünün mimarı sizlersiniz. Bütün kalbimle şahsım ve arkadaşlarım adına sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepimizin yolu açık, başarılarımız daim olsun. Yolumuz; bilim ve vicdanımızın ışığı ile aydınlansın” dedi.

SOMALİ’DE TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜ ELÇİSİ OLACAĞIM

Yabancı öğrenciler adına konuşma yapan Somalili Sabirin Abukar Mohamed, 4 yıldır Erzincan’dayım. Ailesinden ve ülkesinden ayrılan her insan üzülür. İlk geldiğim zamanlar ailemi ülkemi çok özlemiştim. Kendimi yalnız ve mutsuz hissetmiştim. Ama Erzincan’a alışmakta hiç zorlanmadım. Çünkü Erzincan halkı, sınıf arkadaşlarım ve hocalarım gerçekten çok sıcakkanlı ve yardımsever. Benim yalnızlığımı bana unutturdular. Buraya geldiğim günden beri kendimi  yabancı  gibi hissetmedim. Türkiye, artık benim ikinci vatanım. Burada çok güzel arkadaşlarım ve komşularım oldu, Türkiye ve Türkler.  Ülkeme döndüğümde, orayı kalkındırmak için çalışacağım. Bunu yaparken burada aldığım eğitimden disiplinden ve bilgilerden yararlanacağım. Yani ülkemde Türkiye’yi ve Üniversitemi temsil edeceğim. Ben de birçok arkadaşım gibi Somali’de Türkiye’nin gönüllü elçisi olacağım”

SİZLER BAŞARDIKÇA BİZLER MUTLU OLACAĞIZ

Konuşmasına Gazze’nin güney sınırında, Refah kentinde yerlerinden edilmiş savunmasız Filistinli vatandaşların barındığı Çadır Kampına Siyonistlerin insanlık dışı, kasıtlı, acımasız, bombalı saldırı ve  vahşetini şiddetle kınayarak başlayan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; Gazze şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Öğrencilere seslenen Rektör Levent, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet sizden Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller ister sözünü hiç aklınızdan çıkarmamanızı istiyor, Hepinizi tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni dönemine, tüm hocalarınızın adına en iyi dileklerle ve sevgiyle uğurluyorum. Sizler başardıkça bizler mutlu olacağız. Yolunuz hayırlı, bahtınız açık, kısmetiniz bol, başarılarınız daim olsun. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Tüm misafirlerimize sevgi, saygı ve en derin muhabbetlerimi sunuyorum. Allaha emanet olun” diyerek sözlerini tamamladı.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileklerini iletti.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, “Sizinle beraber aynı hizada yürüyen bir büyüğünüz olarak sizlere tek tavsiyem insan olmak ve insanca yaşamak için önderiniz, yol göstericiniz, sevgi ve iyilik olsun. Yolunuz bahtınız açık olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından yerlerini alan mezun öğrenciler mezuniyetlerini kep atarak kutladılar. Kep atma töreninin ardından mezun öğrenciler aileleri ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.