Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimlerini Tamamladılar

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde Eylül ayında başlayan 22. dönem mezunlarının Dört ay boyunca aralıksız olarak sürdürülen eğitimlerini başarıyla tamamlayan, 344 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

Erzincan Polis Meslek Eğitim

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde Eylül ayında başlayan 22. dönem mezunlarının Dört ay boyunca aralıksız olarak sürdürülen eğitimlerini başarıyla tamamlayan, 344 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 22’nci dönem mezuniyet törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alper Özdemir, bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polisler ve polis aileleri katıldı..

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda dönem birincisi Emre Kalaycı tarafından yaş kütüğüne Plaket çakıldı.

Daha sonra törende konuşma yapan Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alper Özdemir, eylül ayında başlayan 22. dönem mezunlarının 4 ay boyunca aralıksız olarak sürdürülen eğitimlerini tamamlandıklarını ifade ettiği konuşmasında; “Eğitim öğretim süreleri içerisinde adaylarımıza mesleğimizin ve hukukun gerekleri ve insan haklarına saygı konularında davranış alışkanlıkları kazandırılmıştır. İnanıyoruz ki iyi yetişmiş bir polis hem devlet için vatandaşa hizmet götürmede etkili bir yol hem de vatandaşın zor anında sığınabileceği bir limandır.” Diye konuştu.

Törende konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Devletimizin ve Aziz milletimizin sizlerden beklediği engin fedakârlığın ve ülkemizin umutlarını yarınlara güvenle taşıyacak olmanın büyük sorumluluğu yolunda ilk adımı bugün atıyorsunuz. Millete hizmet yolunda atmış olduğunuz bu adım sizlerden büyük beklentileri olan bizleri de bir o kadar memnun ve bahtiyar kılmaktadır. Her biriniz ayrı ayrı bu büyük sorumluluğun farkında ve şuurundasınız.

Halkımızın huzuru, mal ve can emniyeti konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak her türlü gayreti göstereceğinize bütün kalbimle inanıyorum. Devlet-Millet kaynaşmasının daha ileri seviyelere taşınması noktasında da size büyük sorumluluk düştüğü inancındayım. Bu açıdan, sizlerin başarısı, Aziz Milletimizin Devletimize olan güvenini pekiştirecektir.

Bir taraftan mesleğinizin teknik vasıflarını en iyi şekilde öğrenirken, diğer yandan da yine mesleğinizden ayrı düşünülemeyecek hukuk, demokratik ilkeler, insan hakları ile ilgili konuları kapsayacak şekilde bir eğitimden geçtiniz. Aldığınız eğitimle, edindiğiniz bilgi ve becerilerle, sahip olduğunuz üstün hizmet anlayışıyla kutsal vatanımızın dört bir yanına dağılıp topluma güven vereceksiniz. Göreviniz, Devletin kanun ve nizamını temin etmek ve vatandaşın hakkını korumak, halk ile Devlet arasında bir köprü oluşturmaktır. Bugüne kadar edindiğiniz bilgi ve tecrübenin, yüreklerinizdeki millet sevgisinin, hizmet aşkının yeni görevinizde sizi başarıya götüreceğine olan inancım tamdır. Demokratik toplumlarda devletin en önemli görevlerinden biri, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmektir. Bu amaçlara hizmet ederken, insanımızın temel hak ve hürriyetlerini korumak, eşitliğe dayalı, adil bir hizmet sunmak ana ilkelerimizdendir. Güvenliğin, huzur ve asayişin olmadığı yerde hiçbir şeyin olmadığı, özgürlüklerin olmadığı, birlik ve bütünlüğün, kalkınmanın sağlanmadığı bir gerçektir. Güvenlik, bu anlamda her şeyin zeminini oluşturmaktadır. Gerek ekonomik kalkınma, gerek demokratik gelişme, gerekse insan hak ve özgürlüklerinin korunması noktasında emniyet ve asayişin sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Polislerimiz, güvenlik ile özgürlük arasındaki hassas dengeyi her zaman iyi kurma ve bu dengeyi koruma gayreti içerisindedir. Biz güvenliği, özgürlüklerin bir anlamda teminatı olarak görüyoruz.

Devletler gelişebilmek, uluslararası arenada söz sahibi olabilmek, ekonomik gücü arttırmak ve 21.yüzyıla en iyi biçimde hazırlanabilmek için sürekli kendilerini yenilemekte ve imkânlarını artırmaktadırlar. Birilerinin 15 Temmuz sevdası hem içeride hem dışarıda bitmedi. Bu milleti hiç anlayamıyorlar. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığına, tehditlerle, darbelerle, döviz operasyonlarıyla sarsılmayacağına bir türlü inanmıyorlar. Ekonomimize, siyasetimize, birliğimize saldırdılar hiç usanmadılar ama birliğimizle, imanımızla bertaraf ettik. Ahlaklı, vatanına devletine bağlı evlatlarımızın gücüyle, bertaraf ettik. Türkiye bugün, PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ile mücadelesini sürdürmekte ve bitirme aşamasına getirmiştir.

İlimizde güvenlik hizmetlerinin ekonomik ve sosyal kalkınmamızda ne kadar önemli bir rol oynadığını her zaman dile getiriyoruz. Bu huzur ve güven ortamın sağlanması hususunda demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden taviz vermeden, hukuk devleti ilkelerine bağlı bir şekilde, büyük gayret ve fedakârlık içerisinde çalışan İl Emniyet Müdürümüze ve çok kıymetli çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Ülkemizin içinden geçtiği hassas süreçte sizlerin göstereceği azim ve fedakârlık, milletimizin huzur ve güveninin teminatı olurken aynı zamanda kötü niyetli kişiler için caydırıcı unsur olacaktır. Sizlerin bugünlere gelmesinde büyük katkı sağlayan başta Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürümüz olmak üzere öğretim görevlilerimize ve tüm zorluklara rağmen sizleri bu vatana hizmet için yetiştiren değerli anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazanan Sevgili Genç Polislerimiz; Sizleri kutluyor, meslek hayatınızda üstün başarılar diliyorum. İyi polis olacaksınız, iyiliği savunmak için varsınız. Her biriniz yaklaşık 30 kişi arasından seçildiniz. Bunun hakkını vermelisiniz. Sırada bekleyen yüz binlerce polis olmak isteyen aday var. Siz iyi olmazsanız biz dünyada hiçbir şeyi düzeltemeyiz.” Dedi.

Konuşmasının devamında mezun olan polislere hitap ederek;  “İyi polis olmaya hazır mısınız?  Milleti, bayrağı, vatanı, devleti, vatandaşın malını, canını namusunu korumaya hazır mısınız? Ay yıldızlı bayrak nerede dalgalanırsa orada görev yapmaya hazır mısınız? Şehadete yürümek gerektiğinde koşmaya hazır mısınız?” sorularını yönelten Erzincan Valisi Ali Arslantaş, mezun polislerin hep bir ağızdan “hazırız” cevabını alması üzerine “Allah sizleri yetiştirenlerden razı olsun.” dediği, duygu yüklü konuşmasında hem kendisi duygulanırken hem de salondaki herkesi duygulandırdı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş akabindeki konuşmasında; “Bu makamlar gelir geçer. Asla hukuktan, vicdandan, annelerinizin, babalarınızın size öğrettiklerinden sapmayın. Hukuk dışı, kanun dışı işlerin içinde olmayın. Silahın gücüne asla kapılmayın. Karşımda gördüğüm güçlü iradenizden hiçbir zaman ayrılmayın.

Bugün yemin ederek Polis Teşkilatı’na katılan, duruşları asalet olan, cesaretlerini asil milletimiz ile buluşturan kardeşlerim, arkadaşlarınızla bazen 3 bin metrede bir üst bölgesinde, bazen bir operasyonda ölüme atlarken, ülkenin bütünlüğüne gelebilecek bir felaket varsa önce kendini feda ederken hep karşılaştık. Ben onlarda her zaman bayrağa sağdık, vatanına sağdık, bulunduğu toprak parçasını korumaya yemin etmiş aslanlar gördüm. Allah sizi de muzaffer etsin. Bu vesile ile vatan uğrunda canlarını bir an bile tereddüt etmeden veren Aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize ve emekli olmuş personelimize sağlık ve esenlikler diliyor, tüm misafirlerimizin yeni yılını kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, dereceye giren öğrenciler, Erzincan Valisi Ali Arslantaş tarafından başarı belgesi, Plaket ve hediye ile ödüllendirildi. Akabinde 22’nci döneminin 344 mezunu polisler yemin etti. Yemin töreni sonrası polis memurları aileleri ile bir araya gelip, hasret gidererek, fotoğraf çekildiler.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler