Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan 15 Temmuz’da yine tek yürek oldu

Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Meydan’ında program düzenlendi.

Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi

Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde program düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlar, hem şehitleri andı, hem de hainlere lanet okudu.

Duaların edildiği, Kur’an-ı Kerimin okunduğu meydanda yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini lanetleyerek şehitleri andı. 3. Ordu Bando Takımı konseri ve Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşlar söylediği etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi dev ekranda vatandaşlara izletildi.

Erzincan 15 Temmuz’da yine tek yürek oldu

Sancak koşusu ve Sancağın Milli sporcular tarafından Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya teslim edilmesinin ardından saygı duruşunda ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve il Müftüsü Muharrem Gül tarafından yapılan dua ile devam etti. Lise öğrencileri tarafından İstiklal Marşının 10 kıtasının okunması ve EBYÜ Tarih bölüm başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Gül tarafından 15 Temmuz konulu panel sunumu yapıldı. Cami Kebir İmam Hatipleri tarafından okunan Sala ve sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekilleri Mustafa Sarıgül ve Süleyman Karaman birer konuşma yaptılar.

Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; “Bin yıldır, her karışını şehit kanlarıyla suladığımız bu toprakların vatanımız haline gelmesi ve kalması için verdiğimiz mücadelelerde yer alan gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum” dedi.

Erzincan 15 Temmuz’da yine tek yürek oldu

Vali Aydoğdu konuşmasının devamında; O şüheda ki asırlar evveline kök salmış bir ağacın ebediyen çiçeklenecek dalları, hiçbir kahpe rüzgârın kıramadığı, Ahmet olur, Elif olur, Şerife olur, Türkiye olur, zafer olur adları. Lakin onlar en çok bu adı severler. Rabblerinin onlara seslendiği adla hatırlanmak isterler: Şehit. Sıcak bir Temmuzun yağmuru şehit, Karanlık bir gecenin şafağı şehit, Bir karış toprağa bin can şehit, Tarih defalarca şuna şahittir ki; Söz bir vatansa biz biriz. Söz bayraksa biz iriyiz. Söz milletse biz Türkiye’yiz. Bizler, mazlumun yanında olmayı şiar edinmiş, huzur ve barışı dünyaya hakim kılmak için sancaktarlık yapmış aziz, kahraman ve necip bir milletin evlatlarıyız. Ancak, Karıncayı bile incitmekten imtina eden bizler, zaman zaman içimizdeki hain ve gafiller eliyle imtihan ediliyoruz. Maalesef, bunun en yakın örneğini de 15 Temmuz darbe girişimi ile yaşadık. Tüm dertleri milletin iradesini vesayet altına almak olan iç ve dış mihraklar, güç birliği yapmaktan asla geri durmadılar. Kendilerince fırsat bildikleri her anı kollayıp değerlendirdiler. Her şeyi ince ince hesap ettiler de bir türlü bu milletin ferasetini, irfanını, vatan aşkını, hürriyet sevdasını, şahadet arzusunu hesap edemediler. Çünkü onların yaşamlarında bu kavramlar ve bunların derin manaları yoktu. Şüphesiz ki dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Burada yaşayabilmek için bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızın ilelebet yaşaması için gereken neyse onu yapacağız. Bu inanç ve kararlılığımızı çocuklarımıza ve gençlerimize de aşılayacağız. Onları bu şuur ve bilinçle eğiteceğiz.

Erzincan 15 Temmuz’da yine tek yürek oldu

Eğitimin, mücerret bir bilgi ya da akademik başarıdan ibaret olmamalı. Her şeyden evvel evlatlarımıza; vatan aşkını, ahlaklı, erdemli, adil, dürüst olmayı ve vatanın bizim her şeyimiz olduğunu öğretmeliyiz. Bunları özümseyip yaşamlarının merkezine koyduklarında, İşte o zaman, her biri birer Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Ömer Halisdemir olacaklar ve geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler.

FETÖ’nün haince tertip ettiği 15 Temmuz darbe girişimi hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Değil sekiz yıl, seksen sekiz yıl geçse de o karanlık geceyi asla unutmayacağız. Onlar da bilsinler ki; Bu aziz millet, feraset ve irfanıyla, her zaman onların karanlık emellerini boşa çıkaracak, Kendi iradesine sahip çıkacak ve demokrasi tarihine adını altın harflerle yazacaktır” ifadelerine yer verdi.

Erzincan Cumhuriyet Meydan’ında gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı, Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı komisyon Başkanı Halil Odabaş, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Siyasi Parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, binlerce vatandaş katıldı..

Erzincan 15 Temmuz’da yine tek yürek oldu

Program, 3. Ordu Bando Takımı konseri ve Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği marşların ardından sala okunması ile program sona erdi.

Haberler