Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Baro Başkanı Av. Aktürk, Adli yıl açılış mesajı yayımladı

Adli yıl açılış mesajı yayımlayan Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk; “Yeni adli yıl, hepimiz için adil bir yıl olsun” dedi.

Adli yıl açılış mesajı

Aktürk mesajında; Adli Yılı;  yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hâle gelmiş sorunlarıyla birlikte kaygılarla karşılıyoruz. Yargı organlarının herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır. Milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. En temel sorun; yargının güvenilirliğini sağlamak, vatandaşımızın canını yakan keyfilikleri önlemektir. Adil yargılama hakkı ve bağımsız yargının teminatı; savunma, baro ve avukattır. Avukatlar; hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesidir. Ülkemizde bugün üzüntü ile söylemek gerekir ki avukatlık mesleğinin icrası son derece zordur ve giderek daha da zorlaşmaktadır. Meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Yargı reformu strateji belgesinde ilan edilen avukatlık mesleği ile ilgili hedefler bir an önce gerçekleştirilmelidir.

BU ADLİ YILDA DA YAŞADIKLARIMIZ AYNI OLSUN İSTEMİYORUZ!

Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl istiyoruz. Avukata yönelik ekonomik ve fiziksel şiddetin son bulduğu bir adli yıl istiyoruz. Hukuk fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz. Mesleki faaliyet alanlarımızın korunduğu, genişletildiği ve güçlendirildiği bir adli yıl istiyoruz. Tahammül sınırlarını zorlayan CMK ücretleri, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile eşitlendiği bir adli yıl istiyoruz.

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin ülkemiz ekonomik koşullarına ve mesleğimizin saygınlığına uygun hale getirildiği bir adli yıl istiyoruz. Stajyer avukatlara kamu kaynaklarıyla destek sağlandığı bir adli yıl istiyoruz. Kamu avukatlarının özlük haklarının iyileştirildiği bir adli yıl istiyoruz. Emekli avukatların insan onuruna yakışır bir maaş aldığı bir adli yıl istiyoruz. Avukatlık hizmetlerinden alınan KDV oranlarının indirildiği bir adli yıl istiyoruz. CMK ve Adli Yardım hizmetlerinde vergilerin sıfırlandığı bir adli yıl istiyoruz.

Serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyetinin sağlandığı bir adli yıl istiyoruz. Bir yıllık genç girişimci Bağ-Kur primi muafiyetinin üç yıla çıkarıldığı bir adli yıl istiyoruz. Sorunlarımızın çözümü yönünde, güçlü adımların atıldığı bir adli yıl istiyoruz.

Mesleki sorunlarımızın çözümü, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının sağlanmasına yönelik somut adımların bir an önce atılması için mücadeleye devam edeceğimizi duyuruyoruz. Yeni adli yılın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; hukuki güvenliğe, hızlı, adil, tarafsız bir yargıya vesile olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberler