Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İl Müftüsü olarak atanan Fakirullahoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Erzincan İl Müftüsü olarak atanan İsmail Fakirullahoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı kararnamesi

Erzincan İl Müftülüğü lokalinde 2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası konuları üzerine basını bilgilendiren İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, 14 Eylül Cumartesi günü akşam namazına müteakip Terzibaba camisinde düzenlenecek olan Mevlid Kandili özel programına tüm Erzincanlıları davet etti.

Fakirullahoğlu konuşmasında; 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ülkemizin en nadide şehri olan Erzincan şehrine atandım. Elhamdülillah böyle bir şehre atanmanın hem mutluluğunu hem de şükrünü yaşıyoruz. Allah bu aziz şehre hayırlı hizmetler yapmayı bize muvaffak eylesin. Allah bu görevi bize emanet edenlerin önce kendisine sonra bu görevi emanet eden büyüklerimize karşı mahcup ettirmesin. Erzincan müftülüğüne bir bakım hep çok kıymetli, değerli ve ülkede isim yapmış büyükler hizmet etmişler. O büyüklerin yolundan gitmeyi bize de naip eylesin” dedi.

İl Müftülüğünün Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun çalışmaları, Gençlik Merkezleri faaliyetleri, Kur’an kursları, 4-6 yaş ve 7-10 yaş grubu kurslar hakkında bilgiler ve ibadet yerlerinin yönetimine dair bilgiler aktaran İl Müftüsü, İsmail Fakirullahoğlu; dinin temel prensipleri ve toplumdaki dini konulardaki yanlış anlamaları düzeltmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, dinin barış, hoşgörü ve adalet ilkeleri üzerine olduğunu vurgulayarak, toplumda bu değerleri yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ifade etti.

İl genelinde merkezde 198 ilçelerle birlikte 588 caminin bulunduğunu belirten Fakirullahoğlu, Merkez Kur’an kursu sayısı 133, ilçelerle birlikte 198, bunların 8 adedi yatılı. Kur’an Kursları dahil il merkez ve ilçelerde toplam 1052 görevlimiz bulunuyor” dedi.

Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberler