Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erzincan Kardeşlik Korosu” Erzincan Türkülerinden oluşan ilk konserini verdi

Erzincan Valiliği himayelerinde, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi katkılarıyla 2024 yılında kurulmuş olan “Erzincan Kardeşlik Korosu” ilk konserini verdi.

Erzincan Valiliği himayelerinde, Erzincan

Toplam 100 kişilik bir ekibin yoğun çalışmaları sonucu kurulan “Erzincan Kardeşlik Korosu” ilk konser repertuarını Erzincan Türkülerinden oluşturdu.

Programın sunuculuğunu Fırat Kemahlıoğlu ve Nisa Turaç’ın, koro şefliğini Öğretim Görevlisi İlhan Akdeniz’ in, proje koordinatörlüğünü Ferruh Erkan’ın yaptığı konserde 60 korist, 8 enstrumanist yer aldı.

Koro ve sololardan oluşan Erzincan eserlerinin seslendirildiği gecede Erzincanlı ozanların mirasları arasından 17 esere yer verildi.

Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç’ın da koristler arasında yer aldığı Erzincan Kardeşlik Korosu yoğun katılımın gerçekleştiği Üniversite Kültür ve Kongre salonunda sahne aldı.

Her meslek grubundan ve 15-55 yaş arasında 68 kişiden oluşan koro, çalışmalarına Eylül ayında yapacağı planlama ile devam edecek. Erzincan’da kurulan ve süreklilik sağlanması ilkesiyle çalışmalarını gerçekleştirecek olan Erzincan Kardeşlik Korosu, Erzincan’dan doğan ve sesini tüm yurda duyurmaya çalışacak olan bir birliktelik için kollarını sıvadı.

Katılımcıların da türkülere eşlik ettiği gecede program sonunda Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’nu talimatları ile kurulan ve geceye damga vuran koroyu tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.