Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan kitap fuarında imza ve söyleşi programının konuğu Rıza Sönmez oldu

Erzincan Valiliği himayelerinde Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen 8/24 Erzincan Tanıtım Günleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında yazarlar imza ve söyleşi gününde kitapseverler ile bir araya geliyor.

Erzincan Valiliği himayelerinde Erzincan

8/24 Erzincan Tanıtım Günleri etkinlikleri yazar buluşmaları kapsamında kitap fuarında oyuncu yapımcı yönetmen yazar ve gastronomi uzmanı Rıza Sönmez Erzincan’a geldi. İmza ve söyleşi gününde Erzincan halkı ile beraber olan Rıza Sönmez, Erzincan’ın yöresel yemeklerini tadarak gastronomi, yazarlık ve oyunculuk konusunda bilgiler paylaştı.

Ordu Caddesi Saat kulesi arkasında düzenlenen kitap fuarına Erzincanlı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Etkinlik kapsamında imza ve söyleşi gününün konuğu oyuncu yapımcı yönetmen yazar ve gastronomi uzmanı Rıza Sönmez oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Otelcilikte okurken tiyatro kulübünde görev aldığını söyleyen Yazar Sönmez; burada çeşitli oyunlar sahneye koyduk. Çok mutlu oldum. Böyle olunca mesleğimin oyunculuk ve yönetmenlikle ilgili olmasına karar verdim. Bir sanat okulu olan ve ilk yılını başlatan MSM’ ye başladım. Orada dört yıllık eğitim aldım. Okulu bitirdikten sonra döndüm ve Marmara Sinema Televizyonu’nda da yüksek lisans yaptım. Birçok sinema ve televizyon dizisinde oynadı. TRT Belgesel’de gastronomi programları sundum. Tarih TV’de Hünkâr bunları da beğendi adlı bir saray mutfağı projesi yaptım. “Sen Mutluluğun Turşusunu Kurabilir misin” adlı gastronomi kültürünü anlattığım bir kitabım var ve ben bunun için buradayım.

Kitabına Erzincanlılar tarafından ilgi görmesinin kendisini çok daha mutlu ettiğini belirten oyuncu yapımcı yönetmen yazar ve gastronomi uzmanı Rıza Sönmez açıklamasının ardından söyleşiye katılan vatandaşların sorularını cevaplayarak sohbetini sürdürdü.

Ordu Caddesi Saat kulesi arkasında düzenlenen kitap fuarına konuk olan oyuncu yapımcı yönetmen yazar ve gastronomi uzmanı Rıza Sönmez’ e Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç, Erzincan Belediyesi Kültür ve sosyal İşler müdürü Ferruh Erkan’ da eşlik etti.

Haberler