Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan nüfus verileri basınla paylaşıldı

Erzincan Basını ile bir araya gelen Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün çalışmalarını anlatarak eski sürücü belgesinin yenilenmesi konusunda da hatırlatma da bulundu.

Erzincan Basını ile bir

Vatandaşlara çağrıda bulunan Vahap Yılmaz; ‘ 01.01.2016 tarihinden önce alınan eski sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31.12.2024 tarihinde sona erecektir. Vatandaşlarımızın yılsonunu beklemeden yoğunluk yaşanmadan gelip sürücü belgelerini değiştirmeleri gerekiyor’ dedi.

Yılmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla alakalı 01.01.2017 tarihinde 15.06.2024 tarihine kadar ilimiz genelinde 288 bin 385 kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurusu alınmış. Ancak yeni kimlik kartını almayan, kimliğini değiştirmeyen 18 bin civarında vatandaşımız var. Bizler bu anlamda duyuruyu da yapmış olalım. Bakanlığın belirlemiş olduğu bir tarih yok ama vatandaşlar biran önce yeni kimlik kartlarını alsınlar.

TUİK biliyorsunuz her yıl Ocak’ta veya Şubat ayında ülkemizin ve illerimizin genel nüfus sayım sonuçlarını açıklıyor. TUİK’ ten aldığımız, bizim aldığımız verilere göre, oluşturduğumuz bir tablo var. 2023 yılının Ocak ayında açıklanan rakam 239 bin 223, 2024 yılının Ocak ayında açıklanan rakam 243 bin 399. Buna göre Merkezde 321 kişi azalmış. Kemaliye’de 104 azalmış, Otlukbeli’nde 69 kişi azalmış. Diğer ilçelerinde de artış var. Ama genel anlamda Erzincan’da 4 bin 176 kişi artışı var.

İl ve ilçe Nüfus Müdürlüklerinde hizmetin kaliteli ve vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde tutulacağını ve tüm hizmetleri hızlı ve güvenli bir şekilde sunulacağını ifade eden Yılmaz, “Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bütün köy ve mahalle muhtarlarımıza, kurumumuz hakkında bilgi verilip kurumumuzun tanıtımı sağlanacak ayrıca Nüfus hizmetleri ile ilgili hizmet içi eğitim düzenlenmiş olup, uygulama ya aynı şekilde devam edilecektir. İl ve ilçe Nüfus Müdürlüklerimiz, hizmette başarı ölçüsünün vatandaş memnuniyeti olduğunu benimseyerek kanunlar çerçevesinde sorumlu olduğu hizmetleri kaliteli, etkin, adaletli ve verimli sunmaya devam edecektir. İlimiz genelinde günlük yaklaşık ortalama 600 vatandaşımız nüfus müdürlüklerimizden hizmet almaktadır. Bu sayı tatil dönemleri ile yılsonlarında daha da artmaktadır’ dedi.

Toplandı, Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz’ın sunumunun ardından basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.