Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme sporunu 7’den 70’e herkes yapabiliyor

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faaliyete koyulan yüzme havuzu genç yaşlı demeden her yaşın ilgisini çekiyor. Son günlerde artan hava sıcaklıkları dolayısıyla da vatandaşlar tarafından yoğun katılım ile geçen yüzme kurslarına ilgi daha da artıyor.

Erzincan Gençlik ve Spor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarına kayıt yaptıran vatandaşlar, vardiya halinde yüzme havuzuna giderek alanında uzman Antrenörlerinden eğitim alıyorlar.

Erzincan Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme sporunu 7’den 70’e herkes yapabiliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının gözetiminde olan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi’nden güzel sonuçlar alınıyor. Proje kapsamında yüzmeye başlayan çocuklar gelişim süreçleri ile başarılı sporcular olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ayrıca tesisleşme konusunda da dünyaya örnek çalışmalar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılıyor. Ve bu tesislerde Avrupa’ya örnek yarışmalar gerçekleştiriliyor. Erzincan’da 2012 yılında açılan olimpik yüzme havuzunda bölgesel grup yarışmalarının yapılmasının yanında Türkiye Şampiyonalarının da yapılması bekleniyor.

Hiç yüzme bilmediğini söyleyen 12 yaşındaki Soner Eğe, burada hocalarımızın nezaretinde eğitim alıyoruz, çok güzel bir havuz. Hocalarımızda çok iyi çok ilgileniyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tribünde çocuklarını izleyen ailelerde Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı harika bir havuz olduğunu çocuklarının güvenli bir şekilde yüzme öğrendiklerini ifade ederek Gençlik Spor İl Müdürlüğü personellerine teşekkür ettiler.