Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan POMEM ’de 30. Dönem mezuniyet töreni düzenlendi

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 826 öğrenci düzenlenen 30’uncu mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımını attılar.

Erzincan Polis Meslek Eğitim

Erzincan POMEM ’de gerçekleştirilen 30. Dönem mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. (POMEM) tanıtım videosunun izlenmesinin ardından konuşmasını yapan 30. Dönem birincisi Muhammed Karadeniz; Mezun olduğu için memnuniyetini ifade ederek, eğitimleri boyunca destek olan POMEM tüm eğitmenlerine teşekkür etti. Konuşmasının ardından dönem birincisi olarak yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törene Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, POMEM Müdür Vekili Yafez Urgancı, kurum müdürleri, Erzincan İl Müftü Yardımcısı Gökhan Badem ve polis adaylarının aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan POMEM Müdür Vekili Yafez Urgancı mezun polis memurlarına yeni görev yerlerinde başarı dileklerinde bulundu.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci; “Bu gurur dolu günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sözlerimin başında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını; vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve tüm kutsal değerlerimiz uğruna hayatını feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Kahraman gazilerimize de milletçe şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

POLİSLİK, SADECE BİR MESLEK DEĞİL, BİR YAŞAM TARZIDIR

İzci konuşmasının devamında; Polislik, sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzıdır. Her bir polisimiz, aziz milletimizin güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden görev yapmaya, gerektiğinde en aziz varlığı olan canını ortaya koymaya ant içmiş birer kahramandır. Bu yolda atılan her adım, milletimize duyulan sevdanın bir ifadesidir. Çünkü polislik mesleği, milletin vicdanıdır; gerektiğinde o vicdanı koruyan, gerektiğinde onu savunan yüce bir görevdir.

Unutulmamalıdır ki, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği ve dirliği, kahraman polislerimizin fedakâr duruşuyla korunur. “Vatanı sevmek, onu korumakla başlar” anlayışıyla görev yaparken, kahraman polislerimizin, emanet edilen bu kutsal görevi en iyi ve en güzel şekilde yerine getireceğine olan inancımız tamdır. Bu kutlu görev, aynı zamanda bir bayrak yarışıdır. Bugün sizler, bu bayrağı devralarak vatan nöbetine başlıyorsunuz. Biliniz ki cennet vatanımız, aziz milletimiz, ay yıldızlı bayrağımız ve şanlı devletimiz sizlere emanettir. Bu kutsal emanetleri canınız pahasına korumak ise sizlerin, bu mesleğe gönül veren kahramanların en önemli görevidir. Bugünden itibaren, Anadolu’nun dört bir köşesinde, hilalin dalgalandığı her yerde, aziz milletimizin huzur ve güveni için gecenizi gündüzünüze katacaksınız. Başlamak üzere olduğunuz bu kutsal meslek, sizlere kolaylıklar ya da zenginlikler bahşetmeyecektir. Yorulacaksınız, üşüyeceksiniz, uykusuz kalacaksınız. Hatta kendi çocuklarınızın büyüdüğünü bile fark edemeyeceksiniz. Ancak bu meslek sizlere, onurlu bir gelecek ve şerefli bir hazine verecektir. Bu sevinçli günlerinde polislik mesleğine ilk adımını atan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam ve kendilerine başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Yolunuz açık, göreviniz kutlu, başarınız daim olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi. 826 polis adayı, yemin ettikten sonra Erzincan İl Müftü Yardımcısı Gökhan Badem’in duasıyla keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı ve ardından aileleriyle kucaklaştılar.

Haberler