Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Tulum Peyniri markalaşıyor

Heybeli Yaylası’nı ziyaret eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tulum Peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş ve üreticilerden bilgi aldı.

Heybeli Yaylası'nı ziyaret eden

Ziyarette Vali Hamza Aydoğdu’ya Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Mehmet Emre Canpolat ve eski milletvekili Sebahattin Karakelle’de bulundu.

TESCİL ŞARTLARINA UYGUN PEYNİR ÜRETİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Erzincan Tulum Peynirinde belirli bir standardın oluşturulması ve markalaşmaya gidilmesinin önemine değinen Vali Aydoğdu, “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi şartlarına uygun tulum peyniri üretimini arttırmak istiyoruz. Bu amaçla; Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Erzincan Yöresel A.Ş. kuruldu. Şirket ile bu yaylamızdaki sürü sahipleri arasında anlaşma yapılarak tescil şartlarına uygun peynir üretim çalışmaları başladı” dedi.

ERZİNCAN MARKASINI TAŞIYACAK TULUM PEYNİRİ BU YIL SATIŞA SUNULACAK

Erzincan Yöresel A.Ş. tarafından üretilecek ve Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacağını da ifade eden Vali Aydoğdu; “Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hem üreticilerimiz için hem de şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.