Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan, üzüm çeşitliliği ile üzümün başkenti olma yolunda

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Uygulama Sahası’nı ziyaret eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il müdürü Samet Karataş ve teknik personellerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Uygulama Sahası’nda birçok meyvenin deneme amaçlı yetiştirilme çalışmaları devam ediyor. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ile birlikte uygulama sahasını gezdi.

BURADA 11 İLDEN 220 FARKLI ÇEŞİTLERDE ÜZÜM VAR

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu basın mensupları ile birlikte gezdikleri uygulama alanında kısa bir değerlendirmede bulundu. Vali Aydoğdu konuşmasında; “burada bizin bütün meyvelerimizin gen havuzu 11 ilden 220 farklı çeşitlerde üzüm burada, 45 çeşit erik var burada. Bu üzümümüzün özelliği biliyorsunuz Erzincan’ımızın bir cimin üzümü var, Erzincan’ın yerel üzümü. Cimin üzümü başka bir yerde yetişmiyor. Eylül ayı gibi hasat başlar Ekim sonu gibi biter.

BÜTÜN TAHLİLLERİ YAPILDIKTAN VE ONAYLANDIKTAN SONRA İSİM VERECEĞİZ

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Uygulama Sahası’nda çalışan personellerimiz 5 farklı üzüm, her birinin farklı tatları var. Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün çalışmaları sonucunda ortaya çıkan 5 farklı üzüm bunlar. Bunları tescillenmek için gönderilecek. Bütün tahlilleri yapıldıktan ve onaylandıktan sonra isim vereceğiz. Onaylandıktan sonra Erzincan’ın 6 çeşit tescilli üzümü olmuş olacak. Bize Erzincan’a has üzüm olmuş olacak. Şuan bu üzümü ilk kez burada tadacağız.

BURASI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ GEN HAVUZLARINDAN BİRİSİ

Burası Türkiye’nin en önemli Gen havuzlarından birisi, arkadaşlarımız burada 6 çeşit üzümü yetiştiriyorlar. Dünyada insanlarımın ilk kez yiyeceği bu üzümü burada bizler hep birlikte tadına bakıyoruz. Tadına baktığımız üzümlerimiz tescillendikten sonra ismi olan Erzincan üzümleri olacak. Emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Erzincan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Haberler