Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 1 Mayıs coşkulu kutlandı

Erzincan’da sendika üyeleri 1 Mayıs için alanlara indi. 1 Mayıs platformu kutlama komitesi tarafından düzenlenen etkinliklere bazı siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarda katıldı.

Erzincan’da sendika üyeleri 1

Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eski terminal önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Fevzipaşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kortej, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Polis, 1 Mayıs etkinlikleri nedeniyle Fevzipaşa ve Ordu Caddesi’ni trafiğe kapatırken, kutlama alanı güvenlik barikatı ile çevrildi. Kalabalık, polisin yoğun güvenlik önlemi altında alana giriş yapan kalabalık polis tarafından tek tek arandı.

1 Mayıs kutlama etkinlikleri sendika temsilciler ve dernek yöneticileri tarafından yapılan konuşmalar ile devam etti. Miting alanında konuşan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Tamer konuşmasında; 13 Şubat 2024 tarihinde gözünü para hırsı bürümüş sermayedarların ve bunlara istedikleri gibi alan açan, destek sunan siyasilerin ihmalleri sonucu İliç’te altın madeninde hayatını kaybeden 9 işçi yoldaşımızı anıyorum. Hala 7 canımız toprak altında, bedenlerine bile ulaşılamadı. Yollara, dağlara “Önce Vatan” yazanlar güzel vatanın suyunu, havasını, doğasını, yaban hayatını ve dahası toprağını sermayeye peşkeş çekiyorlar. Göz göre göre iş cinayetlerine ve doğa facialarına davetiye çıkaranlar bırakın ceza almayı yeni rantlar ve yeni doğa talanlarına imza atıyorlar. Yayılmacı ve işgalci politikalarla mazlum halklara zulüm ve katliamlarla iktidarını sürdürmeye çalışan vahşi kapitalizmi birlikte yıkacağız. Buradan Gazze’ye, Filistin halkına desteğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. İsrail vahşetini, siyonizmini lanetliyoruz. Savaş ve çatışmalarla, nükleer santrallerle,  siyanürlü maden aramalarıyla atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazlarla, atıklarla doğamızı mahvediyor. İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı. İster asgari ücretli olalım ister emekli. İster küçük esnaf olalım ister çiftçi.. İster inşaat işçisi olalım ister en temel hakkı olan barınma hakkı yok sayılan, “yurtsuz” bırakılan üniversite öğrencisi. Hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor. Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyona dayandı.  Çalışma çağında olan her dört kişiden biri işsiz, her üç kadından biri işsiz. Her 3 çalışandan biri kayıt dışı çalıştırılıyor. Çocuklarımızın geleceği MESEM ve CEDES projeleri ile karartılıyor. Bu ülkede her beş çocuktan biri daha hayatının ilkbaharında işçi olarak çalışıyor. Çalışma yaşamı güvencesiz onlarca istihdam türü ile parça parça ediliyor.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan siyasi parti, sendikalar ve vatandaşlar hep birlikte halay çektiler.

Haberler