Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 284 okulda 39 bin öğrenciye ders zili çaldı

Erzincan’da 284 okulda 39 bin öğrenci yeni eğitim öğretim yılına başladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu’nda düzenlenen törende 1. Sınıf öğrencilerine çiçek takdim edildi.

Erzincan’da 284 okulda 39

2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Erzincan Vali Vekili Yusuf İzci, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tugg. İsmail Yayan, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci velileri ile davetliler katılı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 3. Sınıf öğrencisi günün anlamına dair konuşma yaptı. Mesajların okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erzincan İl milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer kartal; “Öğretmen ve öğrencilerimizin dinlendiği güzel bir yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın, “İlköğretim Haftası”nı kutlamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz.

Erzincan’da 284 okulda 39 bin öğrenciye ders zili çaldı

Okullarımız uyum programları ile geçen hafta okul öncesi ve 1.sınıf öğrencilerimize kapılarını açtılar. Bu hafta ise büyük bir azim ve heyecan ile yeni başlangıç ve yeni başarı hikâyeleri ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Bakanlığımızın ‘Köklerden Geleceğe’ düsturuyla geliştirdiği ve bu yıl uygulamaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ bu gelişim ve yenilemenin en bariz örneğidir. Bu modelle çocuklarımızı zihni açık, ufku geniş, millî ve manevi değerlerle donanmış, bilgi ve çağın gerektirdiği becerilere sahip insanlar olarak yetiştirmek en büyük hedefimiz olacaktır. Bu hedef doğrultusunda müfredatı değişen branşların öğretmenlerine geçen hafta itibarı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz hizmet içi seminerleri ile bilgilendirme çalışmalarımızı tamamladık. Hepiniz için eğitim öğretim hayatınızda yeni bir başlangıç dönemi. Bakanlığımızın sizler için hazırlamış olduğu ders kitaplarını, EBA sistemi üzerindeki dokümanları iyi değerlendirmeli, azimli ve gayretli olmalısınız. Başarınızın yanında erdemli, güzel ahlaklı, iyi bir insan olmanızı, kendinizi çok yönlü geliştirmenizi, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da aktif olmanızı son derece önemsiyoruz.

Erzincan’da 284 okulda 39 bin öğrenciye ders zili çaldı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak merkez ve tüm ilçelerde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Bakanımız ve Valimizin himayelerinde, devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek okul öncesinden ortaöğretime kadar her kademedeki okullarımızın ve kurumlarımızın fizikî şartlarını ve eğitim kalitesini daha da yükseltmeye, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine destek sunmaya ve ilimizi ileriye taşıyacak yenilikçi projelerimizi hayata geçirmeye, her an dinamik olarak devam edeceğiz” dedi..

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını yapan Erzincan Vali Vekili Yusuf İzci; Eğitim; hayatın en güçlü başlangıcıdır. Okul, sadece dört duvar arasında geçirilen zaman değildir; aynı zamanda hayatı öğrenmek, kendimizi keşfetmek, büyük hayaller kurmak ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için bir kapıdır.

“Eğitim, bir insanın kanatlarıdır,” derler. Sizler, bu kanatlarla uçmayı, yükselmeyi, ileriye gitmeyi öğreneceksiniz. Okulda öğrendiğimiz her bilgi, gördüğünüz her ders, sizleri yarınlara hazırlar. Türkiye Yüzyılı’nın en önemli yapıtaşı, sizlerin aldığı bu eğitimle şekillenecek. Sizler, Türkiye Yüzyılı’nın mimarları olacaksınız. Bu yeni eğitim-öğretim yılı sizlerin yılınız olsun. Kitaplarınızı, defterlerinizi sadece okumakla kalmayın, onları yaşayın. Sorular sorun, keşfedin, merak edin. Öğretmenlerinize kulak verin; onların her bir sözü, sizler için birer hayat dersidir. Unutmayın ki her büyük başarı, küçük bir adımla başlar. Ve o adımı atmak, o kapıdan içeri girmek, sizi hedeflerinize bir adım daha yaklaştırır. Bugün, sizler için hazırlanan bu sahneye çıkın, hayallerinizin peşinden gidin, başarıya giden yolda ne gerekiyorsa yapın. Çünkü sahne sizin! Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edecek olanlar sizlersiniz. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Erzincan’da 284 okulda 39 bin öğrenciye ders zili çaldı

Konuşmaların ardından 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ders zili Vali vekili Yusuf izci ve katılımcılar tarafından çaldı. Sınıfları da gezen Erzincan Vali Vekili Yusuf İzci, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tugg. İsmail Yayan, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu tarafından öğrencilere hediyesi olan kalemleri dağıttılar. Vali Hamza Aydoğdu’nun kalem hediyesi il genelinde 39 bin öğrenciye dağıtılacak.

Haberler