Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu yapıldı

30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Eşi Emine Aydoğdu’nun ev sahipliğinde Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde resepsiyon düzenlendi.

30 Ağustos Zaferi'nin 102.

Düzenlenen resepsiyona; Kent protokolü, askeri ve sivil erkan, şehitlerin yakınları, gaziler, STK ve siyasi parti temsilcileri, İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları, muhtarlar, sporcular ve çeşitli meslek grubundan esnaflarımız katıldı.

Misafirleri ile tek tek tokalaşan Vali Hamza Aydoğdu ve eşi Emine Aydoğdu tüm katılımcıları 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ettiler.

Programda konuşan Vali Aydoğdu; “Söz konusu vatansa, söz konusu bayraksa gerisi teferruattır diyen bir milletin evlatları olarak bizler, tarihin hiçbir döneminde bağımsızlığımızdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki vatan toprağı kutsaldır; üzerinde özgürce nefes almanın bedeli canından geçmek ise bu bizim için bir şereftir. Aziz milletimiz, yeri geldiğinde canını ortaya koymuş fakat hiçbir zaman hürriyetinden vazgeçmemiştir” dedi.

Bizler farklı görevlerde, farklı sorumluluklarda bulunsak da hepimiz aynı ideal için, aynı bayrak altında birleşen büyük bir ailenin evlatlarıyız diyerek konuşmasını sürdüren Vali Aydoğdu;  bizler büyük bir ailenin fertleriyiz. Farklı düşünsek de farklı baksak da, farklı görsek de bu vatan toprağında al bayrağın altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya hem mecburuz, hem de mahkûmuz. İşte bu yüzden cumhuriyetimizi korumak, onu daha ileriye taşımak hepimizin ortak görevi ve ortak sevdası olmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu egemenlik zincirinin halkaları gibi birbirine kenetlenmiş tüm bireylerin omuzlarında bugün burada omuzlarımızda yükseliyor. Bizler de bu mirası gelecek nesillere beraber birlikte taşıyacağız.

Erzincan gibi değerleriyle yoğrulmuş topraklarda milletimizin her bir ferdi cumhuriyetimize sahip çıkmış devleti ve milletiyle bütünleşmiştir. Bugün bizlere düşen görev ecdadımızdan aldığımız bu kıymetli emaneti aynı ruh ve kararlılıkla korumak ve geleceğe taşımaktır. Tarih yazanlar tarihten ders almasını bilenlerdir. Biz de bu bilinçle geçmişimizden güç alarak geleceğe umutla haykırıyoruz.

Erzincan Şubat ayında İliç’te büyük bir facia yaşadı. Ve dokuz tane Erzincanlı canımızda Allah’ın rahmetine kavuştu. Bugün bu resepsiyonda o aile fertlerimizin çocukları da burada ve mutlu bize ki cumhuriyetin bize sunduğu kazanımlarla o çocuklarımıza devletimiz hem babalık hem de onların yanında durarak onları yetim hissettirmiyor. Cumhuriyetin bize kazandırdığı en büyük nimetlerden biri budur. Ve şunu bilmenizi isterim. Bu başka devletlere ve başka milletlere nasip olmuş bir duygu değildir. O misafirlerimiz de burada, şimdi devletin bütün üst düzey yöneticileri burada. O evlatlarımız da burada. Lütfen empati yapalım.  Siz kendinizi garip ve kimsesiz hisseder misiniz? Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle ve duayla yad ediyoruz. Gazilerimiz burada onları minnetle ve şükranla selamlıyoruz. Milletimizin otuz Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk kez Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen resepsiyona katılım sağlayan katılımcılar, Ergan Dağı Kayak Merkezinde son bir yıl içerisinde yapılan çalışmalar ile adını tüm Türkiye’de ve Dünya genelinde duyulmasını sağlayan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve büyük emekleri olan Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a teşekkür ettiler.

Program 102. Yıl pastasının kesilmesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından sunulan müzik ziyafeti ile devam etti.

Haberler