Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da, “3×3 Sokaklar Bizim Basketbol Gençlik Kupası” heyecanı yaşanıyor

Erzincan’da, Erzurum, Elazığ, Iğdır, Ağrı, Hakkâri, Bitlis, Ardahan, Muş, Van, Bingöl ve Tunceli illerinden gelen 40 takım, 3×3 Sokaklar Bizim Basketbol Gençlik Kupası” heyecanı yaşanıyor.

Erzincan’da, Erzurum, Elazığ, Iğdır,

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde “10 Bin Pota“ projesi kapsamında başlatılan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sokaklar Bizim 3×3 Basketbol Gençlik Turnuvası başladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin farklı illerinden gelen takımlar, 3 gün boyunca sürecek olan grup müsabakalarında ter dökecek. Turnuvada, Erzurum, Elazığ, Iğdır, Ağrı, Hakkâri, Bitlis, Ardahan, Muş, Van, Bingöl ve Tunceliden gelen 17 kız, 23 erkek, toplam 40 takım bulunuyor. Erzincan Millet Bahçesi arkası, Gemi İş Hanı önünde düzenlenen turnuvada takımların kıyasıya mücadelesi ile Doğu Anadolu Bölge Final Müsabakalarında heyecan artıyor.

 3X3 BASKETBOLUN ÖNEMİ VE GELİŞİMİ

3×3 basketbol, klasik 5×5 basketboldan farklı olarak daha hızlı ve dinamik bir oyun formatına sahip. Bu format, özellikle gençler arasında hızla popüler hale geliyor. FIBA tarafından resmi olarak tanınan 3×3 basketbol, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da yer alarak uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı.