Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da bayram namazı coşkusu

Yurdun dört bir yanında bayram coşkusu yaşanıyor. Erzincan’da da Camiler, bayram namazında saf tutmak isteyenlerle doldu taştı.

Yurdun dört bir yanında

Erzincan’da bayram sabahı Bayram Namazını kılmak için vatandaşlar Terzibaba ve diğer camilere koştu. Birçok vatandaş camilere çocukları ile katılarak birlikte saf tuttular.

Kılınan namaz ve tekbirler eşliğinde yapılan hutbenin ardından yapılan dua sonrasında vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Hutbede kesilecek kurbanların hayvanlara eziyet edilmeden kesilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu.

Ayrıca namaz sonrası yapılan dua da Filistin ve farklı coğrafyalarda hayatlarını kaybeden Müslümanlar için dua edildi.

Bayram namazını eda etmek için torunu ile geldiğini belirten Fuat Afal; “Kurban keseceğiz. Allah herkesin kurbanını kabul etsin, namazını da kabul etsin inşallah. Güzel bir duygu, Allah herkesin gönlüne göre versin.” ifadelerini kullandı.

Erzincan Cami Kebir’de Sabah namazı ve Bayram Namazını kılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu namaz sonrasında vatandaşlar ile tokalaşarak bayramlarını kutladı. Vali Aydoğdu Bayramların, mutluluğun ve huzurun zirveye ulaştığı, nezaketin, cömertliğin, diğer gamlığın ve kardeşliğin en derinlemesine yaşandığı müstesna günler olduğunu söyledi.

Vali Aydoğdu; “Kurban, Yaradan’a gönülden şükreden ellerin semaya kalkması, paylaşmanın ve yardımlaşmanın en derin anlamda yaşanmasıdır. Bayram günleri sevinç ve mutluluk günleridir. Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça artığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalıyız. Bu sevinç ve mutluluk günlerinin, tüm gönül coğrafyamızda hâkim olması en büyük dileğimizdir. Ne yazık ki Gazze’de yaşanan insanlık dramı, oradaki kardeşlerimizin bayram sevinçlerini gölgede bırakmaktadır. Kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve dualarımızla onların yanlarında olmak, bizler için büyük bir sorumluluktur” dedi.

Namaz çıkışında vatandaşlar kurbanlarını belirledikleri alanlarda kesmek üzere dağıldılar.