Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da nitelikli dolandırıcılık; 1 kişi tutuklandı

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Nitelikli Dolandırıcılık suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 kişi tutuklandı 4 kişinin adli işlemleri devam ediyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Nitelikli Dolandırıcılık TCK – 158 suçuna yönelik operasyon yaptı.

Yapılan operasyonda, Erzincan ilinde faaliyet gösteren G isimli inşaat şirketinin sahibi olan A.T, G. T, M.A.T, M.G ve Y E T, isimli şahsıların birlikte hareket ederek Erzincan ili ve ilçelerinde yaşayan 49 vatandaşı kurmuş oldukları şirket aracılığı ile topraktan ev satma, aynı daireyi farklı şahıslara satma gibi yöntemlerle dolandırarak toplamda 63 milyon 480 bin TL (altmış üç milyon dört yüz seksen) nakit para, 2 otomobil, 43 daire, 2 dükkân ve 3 arsa olduğu tespit edildi.

Şirket yöneticisi A.T, ve şirket sahibi G.T ile birlikte hareket eden M.A. T, M.G, Y.E.T isimli şahıslara ait Erzincan merkezde 6 farklı adreste eş zamanlı operasyon yapılarak 4 şüpheli

şahıs gözaltına alındı. Şirket yöneticisi A.T, de Ankara ilinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere ait iş yeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 130 adet araç, arsa, mesken devrine ait sözleşmeler ve suça konu tapular ile 5 adet senet ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatlarına istinaden A.T, G.T, M.A. T, M.G ve Y.E.T isimli şahıslar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldıkları mahkemede A.T isimli 1 şahıs tutuklandı. Diğer 4 şüpheli şahısın ise işlemleri adli makamlarca devam ediyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Haberler